Kuva: Emmi Moilanen

JVG-elokuva ei näytä pelkkää "liitoa": "Saattaa olla kohtauksia, joita emme itse siihen laittaisi"

26.06.2020 15:45 - Emmi Moilanen

Vuodet ollu tuulisii -elokuva julkaistaan vuonna 2021.

Uutisoimme aiemmin tänään, että alkuvuodesta 2021 valkokankailla nähdään rap-duo JVG:stä kertova elokuva Vuodet ollu tuulisii. Elokuvassa kerrataan kaksikon uran vaiheita kymmenen vuoden ajalta taltioidun videomateriaalin kera, ja elokuvassa pääsevät ääneen myös yhtyeen tarinaa rakentamassa olleet taustavaikuttajat, perheenjäsenet ja ystävät.

JVG kertoo Voice.fi:n haastattelussa, etteivät he itse olleet osanneet lainkaan ajatella elokuvan tekemistä. 

- Sitten, kun tuli tämä ehdotus ja tiimi rupesi muodostumaan, niin sitten se innostus meilläkin alkoi tulemaan. Että siisti homma, että näin hieno porukka haluaa tehdä meistä elokuvan, VilleGalle iloitsee.

- Päätimme tarttua tilaisuuteen ja katsoa, mitä tulee. Meillä on ihan hirveästi materiaalia, ja olemme kuvanneet ensimmäisestä päivästä lähtien satoja tunteja materiaalia, mies jatkaa.

Tulevassa elokuvassa kurkistetaan kulissien taakse, päästäen katsojan lähelle kaksikon kiertuearkea. Jare toivoo, että katsoja saa elokuvasta itselleen kannustusta ja inspiraatiota. Materiaalia on paljon.

- Saattaa olla sellaisiakin kohtauksia, mitä emme itse sinne välttämättä laittaisi. Toivon, että koko kasvutarina inspiroisi jengiä, nuoria tai vanhempia. Että he inspiroituisivat aloittamaan asioita, josta pitävät ja menemään unelmia kohti. Kaikki on mahdollista, tekee töitä ja painaa eteenpäin, eikä välitä, mitä muut ovat mieltä.

- Vaikka on ylä- ja alamäkiä, aina voi päätyä vaikka minne, hän toteaa.

"Välillä on tehnyt mieli jättää rundi kesken"

Tuleva elokuva näyttää katsojalle, ettei elämä Suomen musiikkitaivaan huipulla ole "aina pelkkää liitoa" ja palkintojen pokkaamista.

- Haluamme näyttää myös sitä toista puolta, on ollut vaikeitakin päiviä. Näyttää ihmisille, että ei tämä ole vaan pelkkää liitoa, VilleGalle kertoo.

Unelmia tavoitellessa joutuu kohtaamaan myös vaikeita asioita. Esimerkiksi vapaa-ajan puute ja väsymys ovat vaatineet miehistä oman veronsa.

- Aika paljon sitä on jäänyt asioista paitsi, ja olemme painaneet ympäri Suomea aika kovalla tahdilla. Välillä on tehnyt mieli jättää rundi kesken ja lähteä himaan. On ollut pitkiä päiviä, Jare aloittaa.

- On ollut hetkiä, kun ekaa kertaa salit alkavat tyhjetä ja alat miettiä, että oliko tämä tässä, vai mitäs nyt tehdään. On ollut rankkaakin.

Videomateriaalia vuosien varrelta on kertynyt runsaasti. JVG:n uran alkuvaiheessa kaksikko julkaisi videomateriaalia kiertueiltaan YouTubeen.

- Sillä tavalla erotuimme alussa myös muista rap-bändeistä, ja nyt käytämme sitä materiaalia, mitä ei ole vielä sielläkään näytetty, miehet kertaavat.

- Onneksi ympärillämme oli sellaista porukkaa, jotka kuvasivat, Jare tiivistää.

"Hyvä, että jaksoitte painaa"

Elokuvan teaserissa muun muassa nähdään nuoret miehet ensimmäisen keikkansa jälkitunnelmissa.

- Siisti nähdä, kun ollaan parikymppisiä kundeja, kun siellä pyöritään, Jare kuvailee tunnelmiaan julkaistusta maistiaisesta.

- Ei se ole niin siistiä, on se välillä vähän niin, ettei katsota ollenkaan, VilleGalle keskeyttää nauraen.

Artistit kertovat, etteivät nauti itsensä näkemisestä televisiossa - saati sitten valkokankaalla.

- Se tulee olemaan tosi vaikeaa. Nyt jo kauhistelen sitä, jos joudumme olemaan siellä kaikkien edessä. Mutta näistä tulee yleensä ne parhaimmat hetket myös, VilleGalle jatkaa hymyillen.

Kymmeneen vuoteen on mahtunut ahkeran keikkailun lisäksi kuusi albumia, kymmeniä radiohittejä, yhtyeestä kertova kirja sekä 13 Emma-palkintoa. Kaksikko on hyvin samoilla linjoilla siitä, mitä sanoisivat nyt parikymppisille Jarelle ja VilleGallelle, jotka olivat vasta uransa alkuvaiheessa.

- Hienoa työtä äijät, hyvä, että jaksoitte painaa, miehet toteavat yksimielisesti.

- Kyl tää kannatti, nyt elän mun unelma-ammattii, niin me lauletaan. Siihen se kiteytyy.

Lue myös: JVG-elokuva valkokankailla ensi vuonna - luvassa ennennäkemätöntä materiaalia 10 vuoden ajalta

Lue myös: JVG pelästyi kollegoidensa joutumista kohuihin: 'Ihmisiä lahdataan ojaan, tietysti se pelottaa'

Lue myös: JVG laulutaidoistaan: "Jos joku laulunopettaja analysoisi, olisi varmaan aika pahoillaan"

Kilpailut

Uusimmat