Kuva: Yle / Mona Salminen

Erika Vikmanilla ja Dannylla eriävät näkemykset Cicciolina-ilmiöstä: "En käyttäisi sanaa rooli"

19.08.2020 18:15 - Iiro Myllymäki

Cicciolina-hitti edustaa Erika Vikmanille rehellistä itseilmaisua, vaikka Dannyn mielestä kyseessä on rooli.

Erika Vikman, 27, hävisi viime kevään Uuden musiikin kilpailussa (UMK) niukasti, mutta poistui silti voittajana. Naisen Cicciolina-kappale nousi kilpailun myötä hitiksi ja varsinaiseksi ilmiöksi. Kikasta vaikutteita ammentava, naisen seksuaalisuutta juhlistava suomidiskokappale käynnisti uuden vaiheen Erika Vikmanin uralla. Poissa oli entisen tangokuningattaren kiltti iskelmällisyys ja tilalle oli tullut huomiota herättävä räväkkyys.

Uuden musiikin kilpailu käydään taas ensi keväänä, ja kaikille avoin kappalehaku on auki 1.–7. syyskuuta. Erika Vikman kertoo Voice.fi:lle, että ei aio tällä kertaa osallistua UMK:hon.

- Lähdin mukaan viime vuonna, koska teimme vahingossa laulun, jonka koin sopivan sinne. Jos lähtisin uudelleen mukaan, lähtisin taas biisi edellä. Kappaleen pitäisi sytyttää minut kunnolla, Vikman kertoo.

Suomen edustaminen Euroviisuissa kuulostaa Vikmanista kuitenkin edelleen houkuttelevalta ajatukselta.

- Never say never. Olen tosi avoin asialle, mutta emme rupea väen väkisin vääntämään minulle biisiä sinne. Olisi tosi vaikeaa tehdä Cicciolinaa parempi UMK-biisi minulle. Asetimme riman korkealle.

Cicciolina ei ole rooli

Ennen Cicciolinaa julkinen keskustelu Erika Vikmanista pyöri pitkälti hänen parisuhteensa ympärillä. Nainen on seurustellut musiikkilegenda Dannyn, 77, kanssa jo vuosien ajan. Cicciolinan myötä Vikman sai paitsi uuden lähtölaukauksen uralleen, myös paljon palstatilaa omilla ansioillaan yksilönä.

Iltalehti haastatteli Dannya huhtikuussa ja kysyi häneltä mielipiteitä Cicciolinaan liittyen. Danny kuvaili haastattelussa Vikmanin uudenlaista itseilmaisua rooliksi, jonka hän ei halua alkavan leimata Erikaa.

- Sitä hänkään ei halua. Ihmisten pitää ymmärtää, että hän teki erinomaisen roolin ja hoiti jälkipelin mediassa hyvin – mutta se ei ole koko totuus. Hän oli itsekin sitä mieltä, että se seksuaalisen rohkeuden julistamisen tie ei kuitenkaan vie kovin pitkälle, vaikka se kuului rooliin, Danny totesi.

Danny myös lisäsi, että naisen tulevissa kappaleissa tämän viisaus, syvällisyys ja lahjakkuus pääsevät paremmin esiin ja että Cicciolina-tyyli on ”loppuun käsitelty”.

Erika Vikman ei allekirjoita tätä miesystävänsä näkemystä.

- En käyttäisi sanaa rooli. Koti-Erika on koti-Erika, ja artisti-Erika on vain kärjistetympi versio itsestäni, niin kuin muillakin artisteilla. Jokaisella on toki oma mielipiteensä ja näkemyksensä. Koen, että tämänhetkinen tapani ilmaista itseäni on minulle se rehellisin. Voin todella hyvin, kun saan ilmaista itseäni haluamallani tavalla. Se on sitten jokaisen määriteltävissä, mikä on roolia ja mikä ei, Vikman muotoilee.

Erika Vikman ja Danny poseerasivat yhdessä alkuvuodesta 2019. (kuva: Emmi Moilanen)

Erika Vikman ei halua tämän enempää kommentoida suhdettaan Dannyyn tai vaikkapa heidän välisiään mielipide-eroja Cicciolinaan liittyen. Aiemmin pariskunta on antanut yhteishaastatteluja, ja Voice.fi:lle pari esimerkiksi kommentoi, miksi eivät ole aikeissa mennä kihloihin.

Nykyään Erika Vikman pyrkii varjelemaan yksityisyyttään entistä enemmän. Hän kokee suojelevansa näin itseään.

- Aina, kun avaa yksityisyyttään enemmän, tulee hetkellisesti suojattomuuden tunne. On ollut aikoja, kun olen ollut sinisilmäisempi. Kokemuksen kautta ymmärtää, mihin raja kannattaa vetää, Vikman pohtii.

Erika Vikman julkaisee perjantaina ensimmäisen singlen Cicciolinan jälkeen. Kappale kantaa nimeä Syntisten pöytä, ja Vikman on jakanut ennakkomaistiaisia kappaleesta Instagramissa.

Jos upotus ei näy, klikkaa tästä.

Lue myös: Erika Vikman laulaa UMK:ssa ex-pornotähdestä: "Minullakin on vahva erotiikka sisälläni"

Lue myös: Kolumni: UMK:n ruma jälkipyykki paljastaa, mistä Cicciolina-fanituksessa todella oli kyse

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat