Kuva: MTV3

MasterChefin kulisseista paljastus - tuomareiden ensireaktiota annoksiin ei todellisuudessa kuvata

01.09.2020 13:45 - Iiro Myllymäki

MasterChefin uusi kausi alkaa tänään.

Tänään tiistaina MTV3-kanavalla alkaa MasterChef-ohjelman uusi kausi. Tuomareina ohjelmassa nähdään Sikke Sumari, Tomi Björck ja Kari Aihinen. Tällä kaudella kilpailijoina nähdään jo aiemmin ruoka- tai ravintola-alalla työskennelleitä, eli taso on korkealla.

Suomessakin suureen suosioon on noussut MasterChef Australia, ja Tomi Björck tuntee ohjelman aiemman tuomarikolmikon. Björck on asunut jo viisi vuotta perheineen Australiassa. Kokkitähti sanoo NRJ:n Aamun Jere Jääskeläisen vieraana, että häntä tuskin saataisiin houkuteltua mukaan MasterChef Australiaan, josta on tullut valtava ilmiö.

- Pidän Ausseissa aika matalaa profiilia. Pidän pientä ravintolaa siellä, keskityn siihen enkä tee mitään mediaduuneja, Björck sanoo.

Haastattelussa käy ilmi mielenkiintoinen fakta ohjelman kuvauksista. Katsojat eivät nimittäin näe, että todellisuudessa kilpailijat tekevät kuvauksissa aina kaksi annosta, joista tuomarit maistavat toista heti ruoan valmistuksen jälkeen ilman kameroiden läsnäoloa. Toisia annoksia puolestaan maistetaan hieman myöhemmin niin, että kamerat kuvaavat reaktiot ja palautteen.

Kari Aihinen kertoo, että näin tehdään kuvausteknisistä syistä. Tällä myös varmistetaan, että tuomarit saavat syötäväkseen annoksen heti tuoreeltaan niin kuin se on tarkoitettukin maistettavaksi. Tomi Björck kertoo, että tätä samaa tapaa käytetään formaatin kilpailuissa joka maassa.

MasterChefin uuden kauden kilpailijat (kuva: MTV3)

Kari Aihisen ja Tomi Björckin koko haastattelun pääset kuuntelemaan täältä.

Lue myös: Onko mukana suosikkiravintolasi kokki? MasterChef-kilpailijat ovat nyt ammattilaisia ympäri Suomen

Lue myös: Pannukakun trendilisukkeet syntyvät superhelposti Kape Aihisen ohjeella - nappaa reseptit talteen!

Kilpailut

Uusimmat