Kuva: Hanna-Maria Grönlund

Me Naiset: Minka Kuustonen avoimena lukihäiriöstään: "Minun on tehtävä pirusti töitä"

16.09.2020 20:45 - Lauri Kujanpää

Kuustonen on yksi Putous Allstars -ohjelman tähdistä.

Näyttelijä Minka Kuustonen, 35, on yksi 19. syyskuuta alkavan Putous Allstars -ohjelman tähdistä.

Kuustonen paljasti tuoreessa Me Naiset -lehden haastattelussa, että on kamppailut koko elämänsä lukihäiriön kanssa.

- Aina uuden oppiminen ei ole ollut lukihäiriöni vuoksi helppoa. Olen tottunut siihen, että jotta olisin parhaimmillani, minun on tehtävä pirusti töitä onnistuakseni.

Kuustonen uskoo, että lukihäiriö on myös tuonut mukanaan epäonnistumisen pelkoa.

- Olen aina pelännyt todella paljon sitä, että teen virheitä. En tiedä mistä se johtuu, ehkä minulle on joskus tullut lukihäiriöni vuoksi tyhmä olo jostain. Ne kimmokkeet, että alkaa pelätä elämässä jotain, saattavat tulla hyvinkin pienistä asioista lapsuudessa. Olen yrittänyt vältellä asioita, joissa voisin epäonnistua. Ja olen tottunut tekemään paljon työtä sen eteen, ettei mokia tulisi.

Mitä vanhemmaksi näyttelijä on tullut, sitä enemmän hän on harjoitellut sitä, että voi nolata itsensä, jos tilanne sen vaatii.

- Aiemmin aina sanoin, ettei minulla ole minkäänlaista kilpailuviettiä. Ehkä olen vain jättänyt asioita tekemättä siksi, että olen pelännyt epäonnistumisia. Nyt olen harjoitellut sitä, että uskallan heittäytyä asioihin, vaikka mahdollisuus nolata itsensä täydellisesti olisi olemassa. Otan tietoisesti riskin, että saatan olla ihan paska ja tyhmä. Ja mikä tärkeintä, osaan nauraa itsellen, Kuustonen pohtii.

Allstars-kaudella on mukana näyttelijöitä Putouksen kaikilta 12 tuotantokaudelta. Lauantai-iltoja vauhdittavat Kuustosen lisäksi Jenni Kokander, Joonas Nordman, Kiti Kokkonen, Christoffer Strandberg, Jussi Vatanen, Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Mikko Penttilä, Ernest Lawson, Mari Perankoski, Timo Lavikainen, Pilvi Hämäläinen sekä Mikko Töyssy.

Minka Kuustonen on muusikko Mikko Kuustosen tytär. Näyttelijä Iina Kuustonen on Minkan isosisko.

Lue myös: IL: Riku Nieminen yritti tahallaan luoda "huonon" Putous-hahmon - eteni kuitenkin finaaliin asti

Lue myös: Tulevan kauden Putous-tähdet julkistettiin - mukana 14 suosikkinäyttelijää

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat