Kuva: Shutterstock

Tampereella kuvattavaan Hollywood-leffaan etsitään nyt avustajia - katso, miten voit hakea

27.10.2020 15:15 - Iiro Myllymäki

Yhdysvaltalaiseen scifi-elokuvaan haetaan erityisesti "kansainvälisen lookin omaavia" avustajia.

Viime viikolla saatiin yllättäviä uutisia, kun kerrottiin, että Tampere on valikoitunut Hollywood-elokuvan kuvauspaikaksi. Riley Stearnsin Dual-elokuva kuvataan Ylen tietojen mukaan kokonaisuudessaan Tampereella, ja kyseessä on yli neljän miljoonan euron budjetilla tehtävä scifi-elokuva. Kuvaukset on jo aloitettu, ja niiden on määrä kestää 24. marraskuuta asti.

Nyt elokuvaan haetaan avustajia mukaan. Avustajahaku on käynnissä Helsinki Casting -roolituspalvelun nettisivuilla. Hakuilmoituksen mukaan elokuvaan haetaan kaikenikäisiä ja -näköisiä avustajia, mutta ”erityisesti kansainvälisen lookin omaavia” ihmisiä. Avustajia haetaan muun muassa ohikulkijoiksi, poliiseiksi, sairaanhoitajiksi ja potilaiksi.

”Avustajille maksetaan reilu rahallinen korvaus joka kuvauspäivältä. Tietyillä näkyvimmillä avustajarooleilla on mahdollista osallistua kuvauksiin useampana päivänä”, ilmoituksessa kerrotaan.

Hakemista varten on kirjauduttava Helsinki Casting -sivulle. Hakemukseen tulee liittää selkeä ja tuore kokovartalokuva. Koko hakuilmoituksen pääset katsomaan tästä linkistä.

Tampere kuin Seattle

Dual-elokuvaa tähdittävät Breaking Bad -sarjasta tuttu Aaron Paul ja muun muassa Doctor Who -sarjasta tunnettu Karen Gillan. Gillan on nähty viime vuosina myös huippusuosituissa Marvel-elokuvissa kuten Avengers: Endgame. Ylen mukaan Dual-elokuvan kuvauspaikaksi valikoitui Tampere pitkälti siitä syystä, että elokuvan tuottajien mielestä Suomi on tehnyt niin hyvää työtä koronaepidemian hillitsemiseksi.

Elokuva on käsikirjoitettu Yhdysvaltoihin, mutta koronatilanne pakotti siellä elokuvanteon jäihin viime keväänä. Elokuvalle etsittiin kuvauspaikkaa Kanadasta ja Uudesta-Seelannista, mutta lopulta tuottaja ehdotti ohjaaja Riley Stearnsille Tamperetta.

- Tampereella tuntuu samalta kuin Seattlessa tai Portlandissa, mutta kaupungin arkkitehtuuri on täysin omanlaisensa, Stearns kertoo Ylen haastattelussa.

Avustajahausta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös: Yle: Tampereella kuvataan Hollywood-elokuva

Lue myös: Blair Witch Project oli monelle suomalaisteinille ahdistava kokemus: "Koko kroppa meni sekaisin"

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat