Kuva: Mikko Räsänen

MTV: Vesa-Matti Loiria varoiteltiin lähtemästä Spede Pasasen tuotantoihin

07.12.2020 18:15 - Lauri Kujanpää

Loirin yksi tunnetuimmista roolihahmoista on Uuno Turhapuro.

Rakastettu taiteilija Vesa-Matti Loiri, 75, on tunnettu muun muassa näyttelijän ja laulajan urastaan. Loiri kertoi MTV:n haastattelussa, että on elänyt viime aikoina "onnellista erakkoelämää".

- Minähän olen onnellisesti erakoitunut. Elän kahden kissani kanssa ja juttelen heille. Viime kesänä olin kuukauden päivät Lapissa. Olen yksin, mutta en ole yksinäinen. Ystävät ja lapset käyvät välillä moikkaamassa.

Loirin yksi tunnetuimmista roolihahmoista on Uuno Turhapuro. Vanhemmat näyttelijäkollegat varoittivat aikoinaan, että Spede Pasasen tuotantoihin ei pitäisi lähteä mukaan. Koomikkona menee taiteilijalta uskottavuus, Loirille sanottiin.

- No Uunoa tulee kyllä tuutista liiaksikin, Loiri sanoi MTV:lle ja jatkoi:

- Ja kyllä niitä vähän turhan monta tehtiin, elokuvien taso heitteli liikaa. Mutta tärkeä hahmo se minulle on. Nuoret ja lapsetkin tunnistavat tänään, että olen Uuno. Vaikka olenhan minä nyt vähän siistimmässä kunnossa.

Uuno Turhapuro-hahmo nähtiin alun perin Spede Show -ohjelmassa, jota Pasanen ja Loiri tähdittivät. Hahmo sai lopulta oman menestyneen elokuvasarjan.

Uuno Turhapuro elokuvassa Uuno Turhapuro Suomen Tasavallan Herra Presidentti. (kuva: MTV3)

Kirjailija Jari Tervon kirjoitti Loirista viime vuonna elämäkertakirjan. Monissa otsikoissa nousi esiin kirjan "seksillä mässäily", mutta luonnollisesti LOIRI.-kirjan 719 sivua pitävät sisällään paljon muutakin.  

- Olisikohan siinä kuusi prosenttia seksiä ja ruohon polttelua. Se on aika vähän siitä sivumäärästä. Ihmisillä on tietenkin suuri tarve kauhistella, Tervo kertoi vuonna 2019 Voice.fi:n haastattelussa.

Lue myös: Vesa-Matti Loiri vierailee Amorphis-kitaristin soololevyllä - "Suuri kunnia"

Lue myös: Jari Tervo Loiri-kirjan seksikohusta: "Elämme pornomyönteistä seksikielteistä aikaa"

Lähde: MTV

Kilpailut

Uusimmat