Kuva: Youtube

Karalahti- ja Luokkakokous 3 -elokuvien ensi-illat siirtyvät - "Tilanne on todella surullinen"

17.12.2020 17:45 - Iiro Myllymäki

Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily -elokuvan uutta ensi-iltaa ei ole vielä paljastettu.

Solar Films tiedottaa, että kahden sen elokuvan ensi-illat siirtyvät eteenpäin. Karalahti-elokuva tulee ensi-iltaan 5. helmikuuta, kun taas Luokkakokous 3 - Sinkkuristeily -elokuvan ensi-iltapäivää ei vielä kerrota.

Ensi-iltojen siirtämiseen on syynä koronavirustilanne.

- Vuosi 2020 oli elokuvateattereille ja julkaistuille elokuville taloudellisesti erittäin raskas. Toimialan liikevaihto laski erilaisten rajoitusten myötä alle puoleen normaalista ja osansa tappioista saivat myös kotimaiset elokuvat, jotka elokuvateattereiden kapasiteettirajoituksista huolimatta saivat ensi-iltansa, kommentoi tiedotteessa Solar Filmsin toimitusjohtaja Jukka Helle.

Molempien elokuvien levityksestä vastaa Nordisk Film, jonka elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman kommentoi myös tilannetta.

- Tilanne on todella surullinen koko elokuva-alalle. Elokuvateattereiden ohjelmistoja on nyt syksyllä ylläpidetty pitkälti kotimaisen elokuvan voimin. Se on kuitenkin käynyt yksittäisille yrityksille äärimmäisen raskaaksi, sillä useat lanseeraukset ovat rajoitusten vuoksi jääneet kauas tavoitteistaan. Tänä vuonna ala on pandemian vuoksi menettänyt lipputuloja jo arviolta 53 miljoonaa, ja se kaikki on pois alalta, joka on iso työllistäjä, Nyman sanoo.

Katarina Nyman haluaa kiinnittää huomion siihen, että elokuvissakäynti on onnistuttu toteuttamaan koronan aikana turvallisesti.

- Tartuntaketjuja on ollut nolla, vaikka kävijöitä on ollut yli 1,5 miljoonaa. Toivottavasti tämä seikka otetaan huomioon nyt, kun työryhmissä pohditaan toimialakohtaisia rajoituksia, Nyman sanoo.

Alta voit katsoa elokuvien trailerit.

Lue myös: Luokkakokous 3 -elokuvan sinkkuristeilyllä sattuu ja tapahtuu - "Täällä pätevät viidakon lait"

Lue myös: Lisää Salkkarit-kaunottaria suosikkielokuvasarjaan - "Vitsi, että oli siistiä!"

Kilpailut

Uusimmat