Kuva: AOP

Erika Vikman pöyristyi saamastaan Instagram-viestistä - myös Arttu Wiskari nousi puolustamaan

01.03.2021 10:15 - Iiro Myllymäki

Kulttuurialan tekijöitä väheksyvä viesti ei saa Vikmanilta ymmärrystä.

Korona on kurittanut pahasti muun muassa kulttuurialaa. Muusikoille keikkojen peruuntuminen on tuonut merkittävän loven lompakkoon, ja jotkut artistit ovat äänekkäästi vaatineet valtiovallalta suurempia tukitoimia kulttuurialan pelastamiseksi.

Yksi kulttuurialan äänitorvista poikkeusaikana on ollut Erika Vikman, 28. Hiljattain nainen jakoi sosiaalisen median tileillään kuvakaappauksen saamastaan yksityisviestistä, joka heijastelee joidenkin ihmisten vähättelevää suhtautumista koko kulttuurialaan.

”Siis tiedän, ettet tykkää tästä näkökulmasta, mutta ettehän te kulttuurialalla tee varsinaisesti mitään. Muuta kuin kulttuuria. Kaikkihan olis kulttuurialalla (koska se on niin kivaa), ellei se olis niin riskialtista. Ei todellakaan kuulu tukea ’kulttuurin’ ’tekijöitä’ valtion budjetista yhtään enempää. Nyt vaan opiskelemaan joku oikea ammatti”, viestissä luki.

Erika Vikman jakoi viestin ensin Instagramin tarinoissaan pöyristyneenä. Hän ihmetteli, millaista elämä olisi ilman musiikkia, elokuvia ja teatteria. Myöhemmin Erika Vikmanin levy-yhtiön Mökkitie Recordsin omistaja Arttu Wiskari jakoi samaisen viestin Twitter-tilillään nostattaakseen keskustelua kulttuurin arvosta.

”Tälläiset viestit ovat oikeasti hemmetin surullisia. Tämä tuli siis eräälle Mökkitie Recordsin artistille yksityisviestinä. Päätettiin jakaa se, koska haluamme herättää keskustelua ja nostaa lapaa pystyyn, että myös meidän työ on tärkeää. Tsemiä kaikille”, Wiskari kirjoittaa.

Vikman jakoi Wiskarin päivityksen seuraavilla saatesanoilla.

”Vastaanotin tämän viestin Instagramin inboxiin. Ala on ollut vuoden ilman töitä / tukia. Kyseisessä viestissä välittyy erittäin toksinen asenne kulttuurialaa kohtaan. Haluamme herättää keskustelua. Osaisitko kuvitella maailmaa ilman kulttuuria?”

Päivityksen pääset katsomaan alta tai tästä linkistä.

Lue myös: Erika Vikmanin napakka kirjoitus somekäyttäytymisestä sai faneilta kehut: "Todella hyvin sanottu!"

Lue myös: Erika Vikmania verrataan klassikkonäyttelijään - huomaatko yhdennäköisyyden?

Kilpailut

Uusimmat