Kuva: Emmi Moilanen

"Työllistäminen ei ole mahdollista" - Sami Hedberg avaa tuntojaan tapahtuma-alan ahdingosta

01.03.2021 15:45 - Lauri Kujanpää

"Tämä on nyt vain yksi esimerkki yhden artistin yhden kiertueen keikoista", Hedberg muun muassa kirjoittaa.

Stand up -koomikko ja yrittäjä Sami Hedberg, 39, avaa Facebook-sivullaan ajatuksiaan koronapandemiasta ja tapahtuma-alan ahdingosta.

Hedberg muun muassa kertoo, kuinka hänen työnsä ovat vaikuttaneet koko tapahtumasektoriin, ennen kuin korona toi pysähdyksen

"Oma yritykseni on tapahtumatuotantoyhtiö. Olen yli 15 vuotta sen kanssa toiminut yrittäjänä, tuottanut sisältöä ja erilaisia kokonaisuuksia Suomessa. Suurimmaksi osaksi sisältö on koostunut stand up -keikoista, kiertueista, niiden kokonaisvaltaisesta tuottamisesta ja järjestämisestä. Tämän ohella olen tehnyt urheilutapahtumia, klubeja, tv-tuotantoja, mainoksia, markkinointisisältöä eri yrityksille, harjoittanut vuokraustoimintaa ja toiminut osakkaana muissa yrityksissä.Tässä seuraavaksi vaan oma esimerkkini siitä, miten oma työni esiintyjänä ja yritykseni toimintamalli vaikuttaa eri aloihin ja ihmisiin", Hedberg kirjoittaa ja jatkaa esittämällä, kuinka hänen yrityksensä työllistää:

"Tuotannoista riippuen oman henkilökunnan ja työryhmän koko vaihtelee yleensä 3-7 työntekijän välillä ja alihankintaa voidaan suurimmissa kokonaisuuksissa tarvita jopa 100 henkilön voimin. Tällä hetkellä 15 -vuotis stand up -kiertueeni normaalioloissa maksaisi yli 30 kaupungin teatterisalien vuokratulot ja työntekijöiden palkat. Tähän kuuluvat tuotantoryhmän lisäksi, aulapalvelut, ravintolatoiminta, kahvilatoiminta, valo-, ääni-, tekniikka-, vahtimestari-, narikka-, ja muu teatteri henkilöstö. Kiertueeni osalta kaikki 30 kaupungin esitykset työllistäisivät n. 450 työntekijää ja mahdollistaisi heille yhteensä n. 4500 työtuntia tapahtumien osalta."

(kuva: Mikko Räsänen)

Hedberg myös sanoo, että laskelmasta puuttuuvat muun muassa kokonaan yrityksen työntekijöiden työtunnit ja asiakkaiden työllistävä vaikutus esimerkiksi liikenne-, majoitus- ja ravintolapalveluihin ennen ja jälkeen tapahtuman.

"Tämä on nyt vain yksi esimerkki yhden artistin yhden kiertueen keikoista", Hedberg muistuttaa ja kertoo toivovansa parempia aikoja. Työllistäminen kun ei tällä hetkellä ole mahdollista.

"Nykyinen tilanne maailmanlaajuisen pandemian takia on liian moneen suuntaan haastava ja vaikea kokonaisuus.Päätösten aikataulutus ja tieto tulevasta ei tällä hetkellä riitä tukemaan yritysten normaalia toimintaa. Ei voi kun toivoa parempia aikoja ja säännöksiä, joilla pääsisimme turvallisesti lähemmäksi normaalia.Tämän hetkisillä säännöksillä tapahtumien kautta työllistäminen, oheisen esimerkin mukaan, ei valitettavasti ole mahdollista."

Näet koko julkaisun alta tai täältä.

Lue myös: Luokkakokous 3 -elokuvan sinkkuristeilyllä sattuu ja tapahtuu - "Täällä pätevät viidakon lait"

Lue myös: Joko huomasit Instagramissa leviävät punaiset ruudut? Muun muassa Vesala ja Olli Herman jakoivat

Lue myös: Sami Hedberg ja Saija Tuupanen herkässä yhteiskuvassa, seuraajat ihastuivat: "Ihana pari"

Kilpailut

Uusimmat