Kuva: AOP

Sirpa Selänne hoiti poikiensa seksuaalikasvatuksen kekseliäällä tavalla - "Eivät päässeet karkuun"

16.03.2021 18:15 - Roy Kokkonen

Sirpa Selänne piti huolen siitä, että poikien oli pakko kuunnella, vaikka he olisivat kuinka nolostuneet.

Jääkiekkoilija Teemu Selänteen vaimo Sirpa Selänne kertoo Instagramissa, kuinka hän piti huolta lastensa seksuaalikasvatuksesta. Pariskunnalla on kolme poikaa, Eemil, 25, Eetu, 24 ja Leevi, 21. Lisäksi heillä on 14-vuotias tytär, Veera.

Selänne kertoo päivityksessään, että on kokenut suurena haasteena kasvattaa pojistaan rehellisiä ja kunnollisia. Selänteen mukaan heidän perheessään ei koskaan ole ollut tabuja.

"Kun pojat olivat vuorollaan noin 12-vuotiaita, koin todella tärkeäksi puhua heille tytöistä ja ihastumisesta. Siis jo ennen kuin he olivat edes seurusteluiässä", Selänne kertoo.

Hän otti asiat puheeksi siten, että poikien oli pakko kuunnella.

"Kerroin usein automatkoilla (pojat eivät päässeet karkuun nolostuessaan aiheesta) siitä, kuinka tyttöjä kohdellaan ja arvostetaan, ja tehdään vain asioita mistä yhdessä sovitaan. Puhuin myös intiimeistä asioista, ja siihen liittyvistä säännöistä, eli ketään ei saa koskaan pakottaa mihinkään, mihin toinen ei halua."

Samat keskustelut hän on käynyt myös kuopuksensa kanssa.

"Samoin tyttärelleni olen puhunut samat asiat suoraan ja niin, että hän ymmärtää kunnioittaa itseään, valita huolella seuransa, eikä muun muassa hae huomiota pojilta antamalla ymmärtää vääriä asioita."

Selänne painottaa, että vanhemmilla on suuri vastuu siitä, miten lapset käyttäytyvät muita kohtaan.

"Toivottavasti nuoret vanhemmat ymmärtävät vastuunsa lasten kasvattamisessa ja tiedostavat, että hyvät tavat ja käytös on suurimmaksi osaksi kotikasvatuksen tulosta", hän kirjoittaa.

Koko päivityksen näet alta tai täältä:

Lue myös: Sirpa Selänne julkaisi kuvan, jossa poseeraa 18-vuotiaana - hauskat korvakorut keräsivät huomiota

Lue myös: Sirpa Selänne julkaisi kuvan koko perheestään - "Pääsimme talven ihmemaahan"

Kilpailut

Uusimmat