Kuva: Simelius Simelius

Elias Kaskinen julkaisi herättelevän tekstin: "Meillä tasa-arvon kannattajilla on ongelma"

18.03.2021 14:45 - Iiro Myllymäki

Elias Kaskinen avasi keskustelun, johon ovat osallistuneet muun muassa Jannika B ja Kiti Kokkonen.

Laulaja Elias Kaskinen, 28, on julkaissut herättelevän keskustelunavauksen Instagram-tilillään.

”Meillä tasa-arvon kannattajilla on ongelma”, Kaskinen aloittaa tekstinsä.

Mies kertoo kysyneensä Instagramin tarinoissaan seuraajiltaan, ovatko he joskus olleet keskustelussa hiljaa, koska pelkäävät sanovansa jotakin vahingossa väärin. Kaskinen kertoo, että päivityksen kirjoituksen hetkellä 94 prosenttia vastanneista on vastannut kyllä. Laulaja lisää, että huomattava määrä hänen Instagram-seuraajistaan on alle 30-vuotiaita naisia.

”’Enää ei uskalla sanoa mitään’ on totuttu kuulemaan vain tökerön keski-ikäisen miehen suusta, mutta todellisuudessa pelko koskettaa paljon laajempaa joukkoa ihmisiä. Ongelma ainoastaan ruumiillistuu keski-ikäisissä miehissä. Eikö tämä ole juuri se kauan odotettu aika, jolloin naisetkin uskaltaa vihdoin puhua ääneen? Näyttää siltä, että nykyään pelätään sovinististen miesten reaktioiden lisäksi myös tasa-arvoa kannattavien ihmisten reaktioita”, Kaskinen kirjoittaa.

Kaskinen haluaa nyt avata aiheesta asiallisen keskustelun, jotta keskustelukulttuuriin saataisiin muutos eivätkä ihmiset vaikenisi turhaan. Hän ottaa omakohtaisen esimerkin siitä, miten hän itse oppi vasta pari vuotta sitten, että intiaanipäähineen käyttö hänenkaltaisellaan ihmisellä on haitallista kulttuurista omimista. Hänen lapsuudessaan intiaanileikit olivat vielä normaaleja. Mies toivoo, että ihmisille annettaisiin mahdollisuus oppia ja päivittää asenteitaan ja arvojaan ilman tuomitsemista.

”Mikä on oikea tapa toimia ihmisen kanssa, jolla on vanhanaikainen käsitys vaikkapa sukupuolirooleista? Miksi niin usein ensimmäinen reaktio on pilkka, ilkeä meemi ja raivo, jos joku toimii eri tavalla kuin tasa-arvokeskustelun ylimmät tahot näkevät sopivaksi? Monen ihan tavallisen suomalaisen arvomaailma on varmasti päivitettävissä tasa-arvoisempaan suuntaan, kunhan siihen annetaan reilu mahdollisuus”, Kaskinen kirjoittaa.

Elias Kaskisen koko päivityksen voit lukea alta tai tästä linkistä.

Keskustelua herännyt

Kaskinen on saanut paljon kiitosta keskustelun herättämisestä. Yksi päivityksen kommentoijista on laulajakollega Jannika B, 36.

”Ihmisille on annettava mahdollisuutta muuttua. Mahdollisuus olla parempi kuin ennen ilman, että menneisyyden tietämättömyys määrittää nykyhetken. Jos tätä ei suoda, nähdään muutos turhana”, Jannika B kirjoittaa.

Myös näyttelijä Kiti Kokkonen, 46, on osallistunut keskusteluun kommentillaan. Hän kirjoittaa miettineensä tässä ajassa, voisimmeko siirtyä sukupuolittuneesta keskustelusta siihen, ettei ihmisen sukupuolella enää olisi väliä. Myös hän on huomannut keskustelukulttuurin kärjistymisen.

”Yllättävän paljon ärsyttää tässä ajassa myös se, että muutama ihminen puhuu kaikkien puolesta. Olen oletetusti nainen ja varmuudella feministi, mutta en esimerkiksi pelkää miehiä vaikka nyt some on pullollaan tekstejä missä kerrotaan, että ”kaikki naiset pelkää miehiä”. Asiat on nykyään niin kärjistyneitä ja lähtökohtaisesti jo agitoituneita, että väärinymmärretyksi tulemisen mahdollisuus on yli 100 prosenttia”, Kokkonen kommentoi.

Lue myös: Jannan halloween-asu kritiikin kohteena: "Pyydän anteeksi tietämättömyyttäni"

Lue myös: Elias Kaskinen hajotti yhtyeensä ja aloittaa nyt soolouran - päätös oli sokki bändikavereille

Kilpailut

Uusimmat