Kuva: AOP

Mistä Babitzinin sisarusten musikaalisuus on lähtöisin? Muska paljasti hauskan tarinan lapsuudesta

25.06.2021 11:15 - Minttu Tikkanen

Sisarukset kuuntelivat musiikkia yhdessä jo lapsina.

Muska Babitzin, 68, muisteli Radio Nostalgian haastattelussa lapsuuttaan veljiensä Kirka ja Sammy Babitzinin kanssa. Musiikki oli isossa roolissa sisarusten elämässä jo lapsesta saakka. Kolmikolla oli tapana livahtaa Huvilakadulla sijainneen, pikkuruisen baarin ikkunan alle kuuntelemaan baarissa soinutta musiikkia. Baari sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa ja siinä Babitzinit kyykkivät polvillaan kuunnellen Muskan mukaan ainakin Elvistä ja Lionel Richieta, 72.

Muska kertoo lähteneensä musiikkiuralle itsekin pitkälti isoveljiensä esimerkkiä seuraamalla. Veljekset aloittivat keikkailun jo 11-13-vuotiaina ja Muska seurasi 17-vuotiaana perässä. Veljet kannustivat Muskaakin musisoimaan ja musiikki oli koko perheessä aina läsnä. Muskan mukaan äiti oli oikeasti musikaalinen, isä taas lauloi kotona humoristisia lauluja, jotka usein saivat sisarukset pyytämään isäänsä olemaan hiljaa.

Veljien kannustuksesta huolimatta Muska ei ollut aina varma ryhtyvänsä muusikoksi.

- Tyttökoulussa oli hyvä historian opettaja. Ajattelin, että minusta tulee arkeologi, Muska muistelee nauraen.

Muska on tunnettu erityisesti hittikappaleistaan Kirjoita postikorttiin ja suomenkielisestä versiosta Krokotiilirockista. Myöhemmin Muska ja Kirka keikkailivat paljon yhdessä. Sammy menehtyi jo 25 vuoden iässä vuonna 1973 auto-onnettomuudessa. Kirka puolestaan menehtyi vuonna 2007 56-vuotiaana aortan repeämään. Sisarusparveen kuuluvat myös hieman nuoremmat Ykä Babitzin, 66, ja Anna Babitzin, 61.

Radio Nostalgia, Iskelmä, Radio Nova ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Mikko Kuustonen ja Kirka sekoitettiin usein toisiinsa - huomaatko yhdennäköisyyden?

Kilpailut

Uusimmat