Kuva: Lauri Kujanpää

Pete Parkkoselle selvisi isoisän henkilöllisyys vasta viime vuonna - uusi tilanne vaati totuttelua

17.07.2021 10:15 - Minttu Tikkanen

Pete Parkkonen osallistui viime vuonna Sukuni salat -ohjelmaan, jossa saatiin selville hänen isoisänsä henkilöllisyys.

Laulaja Pete Parkkonen, 31, kertoi Radio Novan Suvi Hartlinin ja Esko Eerikäisen haastattelussa, että on vienyt aikaa käsitellä uutta tilannetta, jossa sukulaisia tupsahteli elämään yllättäen pitkä liuta. Parkkonen ei ollut koskaan aiemmin tiennyt kuka hänen isänsä isä oli, kunnes hän osallistui viime vuonna Sukuni salat -ohjelmaan ja isoisän henkilöllisyys sekä asuinpaikka taiteilijana Väli-Amerikan saarilla selvisi. 

Sitä kautta Parkkonen on saanut yhteyden moniin muihinkin sukulaisiin. Kaukaiset serkut ottavat yhteyttä Instagramissa ja Parkkosen isä löysi myös siskonsa. Uuden tilanteen käsittäminen on vienyt aikaa. Parkkonen ei vieläkään aina edes ihan muista, että hänellä tosiaankin on nyt ne kauan kadoksissa olleet sukulaiset.

- Kun on elänyt 30 vuotta, ei joka päivä ajattele, että on pappa tai täti tai sukulaisia ulkomailla, niin sitä ei osaakaan ajatella. 

Suuri osa sukulaisista asuu ympäri Eurooppaa eikä Parkkonen pandemian vuoksi ole vielä päässyt tapaamaan heitä. Sukulaiset jutustelevat keskenään kyllä videopuheluita ja Parkkonen kertoo haastattelussa odottavansa jo pääsevänsä matkustamaan Eurooppaan, vaikka uusille ihmisille paikan löytäminen elämään onkin välillä haastavaa.

- Uuden ison asian arkeen tuominen ja elämään sulauttaminen on aika vaikeaa, Parkkonen kuvailee. 

Parkkoselle oli hyvin selkeää, että tilaisuuden tullen hän halusi osallistua ohjelmaan ja yrittää sitä kauttaa selvittää, kuka isoisä oli. Vaikka Parkkosen muu perhe ei ole julkisuudessa, pitivät hekin osallistumista ohjelmaan hyvänä ideana.

- Ainahan me oltiin koko perhe yritetty sitä selvittää. Sitten ymmärrettiinkin, mitä sieltä tuli, niin se olikin vähän enemmän kuin uskottiin. 

Radio Nova, Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat Bauer Mediaan. 

Lue myös: Pete Parkkonen paljastaa, mihin on käyttänyt luppoaikaa: "Toivon, että tuo harrastus jää"

Lue myös: Yksi hetki kirkasti Pete Parkkosen tulevaisuuden tavoitteen: 'Tuon minäkin haluan tehdä'

Kilpailut

Uusimmat