Kuva: Nelonen

Ressu Redford tietää, mitä on olla teini-idoli - "Joka päivä jengiä rapussa kotioven takana istumassa"

22.07.2021 09:15 - Minttu Tikkanen

Ressu Redford täyttää 30. heinäkuuta 60 vuotta.

Laulaja Ressu Redford, 59, vieraili lähestyvän 60-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa ja kertoili Satu Kotoselle ajoista, kun oli kaikkien tuntema teini-idoli. Joskus artisti kaahasi poliisiauton kyydissä innokkaimpia faneja karkuun, äärimmäisimmissä tapauksissa fanit taas tulivat istumaan Redfordin rappukäytävään kotioven taakse.

- Joka päivä oli jengiä rapussa kotioven takana istumassa. Nyt se on toisenlaista, Redford kuvailee.

Tähti kertoo, että fanitus muuttuu erilaiseksi ihmisten aikuistuessa. Nyt aikuisten suosiossa olevana artistina saa nauttia vähän hillitymmästä ihailusta. Redford silti iloitsee, että hänen kuuntelijakunnassaan on edelleen hyvin paljon samoja faneja, jotka ovat olleet siellä ihan alusta alkaen.

Samassa haastattelussa Redford kertoo, että vaikka hänen 1980-luvulla tunnetuksi tulleen Bogart Co. -yhtyeensä menestystarina näytti räjähdysmäiseltä, oli yhtyeen alku hyvin takkuinen. 

- Vanhemmatkin jossain kohtaa sanoivat, että kannattaisiko oikeasti mennä jo kunnon töihin. Eikä mikään ihme, koska ei siitä meinannut tulla mitään. Kuitenkin aika monta vuotta puskettiin ja ihmeteltiin, Redford kuvailee yhtyeen alkutaivalta.

Redford kertoo, että ei ole koskaan harkinnut lyövänsä hanskoja tiskiin urallaan. Hän kuvailee, että ei ole koskaan saanut sellaista kohtelua, jonka vuoksi olisi harkinnut lopettamista ja hän on myös aina itse vankasti uskonut omaan tekemiseensä. Redford kertoo ruotivansa vaikeita aiheita "kahvikupin hintaisen terapian" voimalla. Hänellä on ystäväporukka, joka on jo vuosia kokoontunut säännöllisesti aamukahville juttelemaan. 

Redford kiittelee haastattelussaan myös kahta poikaansa, joiden ansiosta on kertomansa mukaan pysynyt perillä uusista jutuista musiikkimaailmassa. Laulaja myös ylistää molempia poikiaan paljon isäänsä musikaalisemmiksi, vaikka jälkikasvusta kumpikaan ei musiikkiurasta haaveilekaan. 

Redford tuli tunnetuksi Bogart Co. -yhtyeestä, jonka suurimpia hittejä olivat muun muassa Princess, All the Best Girls ja C'mon Babe. Sittemmin hän on tehnyt soolouraa ja osallistunut muun muassa Vain elämää -ohjelmaan.

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Ressu Redford yhteistyöstään räppärin kanssa: "Ennen ajateltiin, että ei h*lvetissä voi tehdä näin"

Lue myös: Antti Ketonen ei pode ikäkriisiä, vaan tekee viisivuotissuunnitelmia -"Niitä ei viitsi sanoa ääneen"

Kilpailut

Uusimmat