Kuva: Youtube

Anna: Susani Mahadura löysi tasapainon buddhalaisuuden aatteista - "En tarvitse mitään enempää"

29.07.2021 20:15 - Minttu Tikkanen

Mahadura kertoo, ettei omista juuri mitään.

Toimittaja Susani Mahadura, 32, kertoo Anna-lehden haastattelussa, että on tutustunut srilankalaisen isänsä kautta buddhalaisuuden aatteisiin ja ne ovat muuttaneet hänen ajattelutapaansa pysyvästi. Mahadura kertoo muun muassa kokeneensa aiemmin suurta ahdistusta yksilö -ja suorituskeskeisessä yhteiskunnassa elämisestä. Mahadura kuitenkin oppi, että juuri buddhalaisuuden aatteista hänen isänsäkin oli saanut helpotusta.

 Buddhalaisuudesta sain jonkinlaista lohtua ja tasapainoa elämään ja uskallusta haastaa opittuja ajatuksia siitä, miten elämää tulisi elää ja mikä on tärkeää, Mahadura kertoo.

Buddhalaisuuden mukaan ihmisen tulisi pyristellä eroon itsekkäistä haluistaan ja ahneudesta maallisille nautinnoille sekä materialle. Mahadura on muun muassa muuttanut suhtautumistaan uuden ostamiseen ja kuvailee asennettaan henkilökohtaiseksi boikotiksi.

- En omista juuri mitään. Kuluttaminen on saastuttavaa, ja vaatteiden valmistuskin loukkaa erityisesti ruskeiden naisten ihmisoikeuksia globaalissa etelässä. Pyrin ostamaan vain käytettyä, vastuullista ja kotimaista. En enää kuluta pikamuotia vaan valitsen henkilökohtaisen boikotoinnin.

Hän myös kertoo, että ei haikaile enää jatkuvasti jotakin suurempaa kuten isompaa asuntoa tai menestystä uralla. Mahadura kertoo ymmärtäneensä, kuinka paljon stressiä sellaiset ajatukset tuottavat. 

- Tarvitseeko minun pyrkiä jatkuvasti kartuttamaan varallisuuttani? Tarvitsenko oikeasti isomman kodin? Olemme päätyneet siihen, että nykyinen asunto riittää meille oikein hyvin. Sen sanominen ääneen tuntuu vapauttavalta. En tarvitse mitään enempää. Miksi minun olisi pakko saavuttaa ja tavoitella koko ajan jotain uutta ja enemmän?

Mahadura tunnetaan muun muassa vuonna 2020 juontamastaan, pikamuotia käsittelevästä ohjelmasta Verta, hikeä ja t-paitoja. Tällä hetkellä hän juontaa Puoli seitsemän -ohjelmaa ja asuu avoliitossa kumppaninsa Benjamin Lehden kanssa. 

Lähde: Anna

Kilpailut

Uusimmat