Kuva: MTV

Rantabaarissa aloittava Hennariikka Laaksola on tuttu kasvo monelle tv-katsojalle - iloitsee uuden roolinsa haastavuudesta

20.09.2021 22:15 - Henna Koste

Näyttelijä Hennariikka Laaksolalle päivittäisdraaman tekeminen on tuttua puuhaa. Näyttelijä paljastaa, miksi hän syttyy kameran edessä enemmän kuin teatterilavalla.

Salatut elämät -sarjan tekijöiden Rantabaari on löytänyt katsojansa ja ensi viikolla alkavatkin sarjan neljännen kauden jaksot. Yksi Rantabaarin uusista kasvoista on näyttelijä Hennariikka Laaksola. Näyttelijä on tullut suurelle yleisölle tutuksi muun muassa Uusi päivä -sarjan Sonja Ollilana. Näyttelijä tietää, että sarjojen tekeminen ei pohjimmiltaan eroa merkittävästi toisistaan.

- Päivittäisdraamoissa tahti on kova, mutta olen tekijänä nopeatahtinen. Vaikka käytännöissä olisi isojakin eroja, lopulta oma duuni eli näyttelijän työ pysyy samana, Laaksola kuvailee.

Näyttelijä ei voi vielä tehdä suurempia paljastuksia tulevasta hahmostaan, mutta raottaa, miltä roolin tekeminen on tuntunut.

- Näyttelijät aina janoavat haasteita ja roolia, jossa hahmo on kokonainen, särmikäs ja monipuolinen. Meissä kaikissa on niin monta puolta. Sen verran voin sanoa, että Rantabaarissa hahmoni on monipuolinen. Hahmo on hyvin erilainen, mitä olen tehnyt koskaan aiemmin, Laaksola kertoo.

Laaksola toteaa, että hän on näytellyt aiemmin tiedostavia ja valveutuneita hahmoja, mutta hänen Rantabaari-hahmonsa tulee elämään erilaisesta kulmasta.

Näyttelijänä Laaksola kertoo viihtyvänsä etenkin kameran edessä.

- Se on minulle luonnollisempi tapa tehdä. Tekemiseni on enemmän pientä ja psykologista kuin isolla pensselillä maalaamista. Olen tehnyt teatteriakin ja se on myös ihana uniikki laji. Siinä kiinnittää huomiota erilaisiin teknisiin asioihin – olen lavalla aika pienikokoinen ja -ääninen. Kamera taltioi kaiken, Laaksola sanoo.

Mennyttä kesää Laaksola kuvailee kohdallaan kiireiseksi ja perinteisiä kesäpuuhia mansikoiden poimimesta veneretkiin hän on yrittänyt mahduttaa aikatauluihinsa vaikka Exceliin turvautuen. Laaksolalla on ollut työn alla myös Kansan vihollinen -sarja. Hän tekee myös suosittua Yhden yön juttuja -podcastia yhdessä Amelie Blaubergin ja Thelma Sibergin kanssa. Podcastin seitsemäs kausi alkaa pian Ylellä.

- Aion myös saada mediatuotannon opintoni syksyllä pakettiin, Laaksola kertoo.

Rantabaarin uusi kausi alkaa C Moressa 27. syyskuuta.

Lue myös: Johanna Puhakka Rantabaarin kohtauksesta: 'Leuka meinasi tippua polviin, kun luin käsistä'

Kilpailut

Uusimmat