Kuva: AOP

Prinssi Charlesin tiedottaja kiistää uutuuskirjan kohuväitteen - "Tämä on fiktiota"

30.11.2021 19:15 - Iiro Myllymäki

Kirjan mukaan prinssi Charles pohti ääneen, millainen ihonväri prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin lapsilla tulee olemaan.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Uutuuskirjassa väitetään, että prinssi Charles, 73, pohti prinssi Harryn, 37, ja herttuatar Meghanin, 40, jälkikasvun ihonväriä. Brothers and Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry, and Meghan -nimisessä kirjassa kerrotaan, että prinssi Charles pohti asiaa ääneen aamupalapöydässä vaimonsa herttuatar Camillan seurassa. Kirjan mukaan Charles esitti Camillalle kysymyksen: ”Mitä luulet, millainen ihonväri heidän lapsillaan tulee olemaan?”

Kirjan kirjoittaja Christopher Andersen on tarkentanut väitettä haastattelussa. Hänen mukaansa Charles spekuloi asiaa ”hyväntahtoisesti”, mutta tästä väännettiin hovin sisällä ongelma ja asia tuotiin Harryn ja Meghanin tietoisuuteen vakavana asiana. Herttuatar Meghanilla on tummaihoinen äiti ja valkoihoinen isä, ja Andersenin sanojen mukaan prinssi Harry puolestaan on ”maailman kuuluisin punapää”.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan (kuva: AOP)

- Olen itsekin isoisä, ja me kaikki spekuloimme tällaisia. Se kuitenkin käännettiin toksiseksi asiaksi, kirjailija sanoo Todaylle.

Prinssi Charlesin tiedottaja on kiistänyt väitteet.

- Tämä on fiktiota eikä ansaitse tämän enempää kommenttia, tiedottaja sanoo.

Herttuatar Meghan ja prinssi Harry esittivät väitteensä heidän jälkikasvunsa ihonvärin spekuloimisesta Oprah Winfreyn haastattelussa, joka esitettiin viime maaliskuussa. Tuolloin pari kertoi, että hovin sisällä oli ollut huolta ja keskustelua siitä, miten tumma lapsen iho tulisi olemaan. Pari ei suostunut kertomaan, kuka oli kommentin takana. Myöhemmin prinssi Harry tähdensi, että kyseessä ei ollut kuningatar Elisabet tai tämän puoliso prinssi Philip. Harryn ja Meghanin väite käynnisti rasismikeskustelun brittihovin ympärillä, ja hovi tiedotti suhtautuvansa väitteeseen vakavasti ja käsittelevänsä asian yksityisesti.

Lue myös: Prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan turvamieheltä hurja väite - Dianallakin oli liitossa syrjähyppy

Lue myös: Kuningatar Elisabet raivostui BBC:lle - kuninkaallinen perhe uhkaa boikotilla kohudokumentin vuoksi

Lähteet: NBC News, People

Kilpailut

Uusimmat