Kuva: Senja Rapila

Monitaituri Antti Reini on kirjoittanut aina, mutta esikoisromaani julkaistiin vasta vuosi sitten - kertoo nyt miksi

25.12.2021 12:15 - Reija Saarinen

Reini tunnetaan lukuisista elokuva- ja sarjarooleista.

Antti Reini, 57, tunnetaan niin näyttelijänä, muusikkona kuin kirjailijanakin. Miehen ensimmäinen romaani, La Ciudad julkaistiin vuonna 2020. 

Esittelytekstin mukaan Reinin ensimmäinen romaani on toisiaan risteävien kohtaloiden huimaava pyörre, jossa elämänkolhimat ajelehtijat, sisällissodan selviytyjät ja rakkautensa menettäneet etsivät itseään, toisiaan ja elämän syvintä olemusta valojen ja varjojen kaupungissa.

Reini ei ajautunut kirjoittamaan täysin yllättäen. Kirjoittaminen on ollut osa hänen elämäänsä lapsesta saakka.

- Olen kirjoitellut pikkupojasta asti erilaisia tarinoita. En koskaan sitä sen vakavammin ajatellut. Toki asia kävi parikymppisenä mielessä, mutta kärsivällisyys ei riittänyt siihen. Koin myös, etten ole elänyt tarpeeksi, että voisin kirjoittaa. Noin 15 vuotta sitten tuli ensimmäisen kerran sellainen olo, että nyt voisi pikkuhiljaa ruveta tekemään sitä, mitä oikeasti haluan, Reini kertoo Nostalgian Susanna Heikin haastattelussa.

Reinin mukaan hän ei sen kummemmin ammenna tarinoihin omasta elämästään, mutta myöntää, että kokemusten perusteella asioista on helpompi kirjoittaa.

- Teemat ovat toki sellaisia, mistä itsekin jotain tiedän. Kyllähän sitä yleensä kirjoittaa sellaisista asioista, jotka kiinnostavat tai joista on jotain kokemusta. Mutta eivät ne suoraan omasta elämästä ole. 

Reini tunnetaan myös musiikkimiehenä. Urallaan hän on julkaissut myös yhden levyn. Musiikilla onkin miehen elämässä erittäin tärkeä rooli.

- Mulla on jäänyt sellainen lastenlauluaika kokonaan pois. Synnyin 1964 ja 1960-luvun loppupuolen musiikkia muistelen. Naapurin poikien kanssa kuuntelin sitten kaikenlaista progea. 

- Hector taisi olla ensimmäinen artisti, jonka näin livenä joskus 70-luvulla. Musiikki on aina ollut mukana elämässäni. Ei haittaa, vaikka en soittaisi tai tekisi itse kappaleita, kuuntelen musiikkia silti aina. 

Aiemmin Reini on kertonut haaveilevansa kenkien tekemisestä. 

- Haluaisin tehdä parin kenkiä. Olen joskus kuullut, että joku kirjallisuuden tutkija oli joskus tehnyt sellaisen havainnon, että itse asiassa aika monet vanhan ajan kirjailijat on osannut tehdä kenkiä. Minäkin tahtoisin tehdä omat kengät, mies kertoi Voicen haastattelussa vuonna 2016. 

Jutun pääset lukemaan täältä.

Lue myös: Antti Reini elokuvauransa epätyypillisestä alusta: "Minut käytännössä revittiin kadulta siihen"

Nostalgia, Radio Nova, Iskelmä ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat