Kuva: AOP

Meeri Koutaniemi antaa kasvot tuskalliselle vaivalle, josta moni kärsii: "Miksi ei puhuta enemmän?"

02.05.2022 15:45 - Minttu Tikkanen

Koutaniemi kertoo kipuilun jatkuneen lähes 20 vuoden ajan.

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi, 34, kertoo Instagram-tilillään, että on jo pitkään kärsinyt rajusta migreenistä. Koutaniemi kertoo kohtausten jatkuneen jopa 19 vuoden ajan.

Koutaniemi kuvailee, että fyysisen kivun lisäksi kohtauksista aiheutuu psyykkistä ahdistusta.

"Migreenikohtaukset johtavat usein alakuloisuuteen ja ahdistukseen, jossa pahimmillaan viruu vuorokausia. Oksentelu ja kasvojen toispuoleinen halvaantumisen tunne aiheuttavat henkisen ja fyysisen lamaantumisen", Koutaniemi kuvailee.

Koutaniemi nostaa esiin myös vähän tunnetun faktan, naisilla migreeni on huomattavasti yleisempää kuin miehillä ja liittyy usein hormonitoimintaan.

"Mulle ei lukuisilla lääkärikäynnillä Suomessa ikinä kerrottu, että naisilla migreeni on kolme kertaa yleisempää kuin miehillä. Hormonaalinen migreeni on yli puolella migreeniä sairastavilla naisilla. Jos migreeni liittyy näin usein kuukautisiin, miksi siitä ei puhuta enemmän?" Koutaniemi hämmästelee.

Hän jatkaa, että monen tiedossa ei ole sekään tosiasia, että migreeniä sairastavilla on myös kaksinkertainen aivohalvauksen riski. 

Julkaisun voit katsoa alta tai täältä.

Koutaniemen kysyessä seuraajiltaan kokemuksia ja neuvoja kommentoi kuvaa muun muassa toimittaja Maria Veitola, 49, joka muistelee omia kokemuksiaan migreenin kanssa. Veitola kertoo itseään auttaneen esimerkiksi terapiaprosessin, hieronnan sekä konkreettisen tahdin hidastamisen.

"Elämän, aikataulujen eli stressin hallinta, jossa olennaisena tahdin hidastaminen sekä riittävä palautuminen ja lepo. Ymmärrys siitä, että vapaa-aika ja ihmissuhteetkin voivat lisätä stressiä", Veitola kirjoittaa.

Lue myös: Meeri Koutaniemi teki 15-tuntisia työpäiviä ja väsyi täysin - kertoo nyt hurjista oireistaan

Lue myös: Maria Veitola toteaa poliitikoille: "Lopettakaa hoitajien ja muiden sotealan ammattilaisten syyllistäminen"

Kilpailut

Uusimmat