Kuva: Melina Mäkelä

Nelli Matula avoimena haasteistaan perfektionistina: "Tirautin salaa pari liikutuksen kyyneltä"

23.08.2022 10:15 - Riia Frost

Nelli Matula antaa Instagram-julkaisussaan esimerkin siitä, miten perfektionismi on läsnä arjen pienimmissäkin hetkissä.

Muun muassa Tulevaisuuteen-, Lelu- ja Lemmikki-hiteistään tunnettu laulaja-lauluntekijä Nelli Matula, 26, on ollut aina avoin perfektionismistaan. Aina täydellisyyteen pyrkivä artisti on aikaisemmin kertonut Voice.fi:n haastattelussa, että perfektionismi on hänen elämänsä yksi läsnäolevista teemoista.

- Ajattelin aikaisemmin sen olevan vahvuus, ja että se saa vain minut tekemään asiat säntillisesti. Viimeisen kahden vuoden aikana olen kuitenkin joutunut sen piirteen kanssa selkä seinää vasten, enkä oikein enää pysty kääntämään sitä asiaa hyväksi, koska se on niin kokonaisvaltainen. Tuo on sellainen piirre itsessäni, jonka jouduin tajuamaan olevan huono juttu, Matula kertoi.

Matula kuvailee tarkemmin perfektionismin vahvuutta arkielämässä Instagram-julkaisussaan, jossa hän kertoo askarteluhetkestään 3-vuotiaan lapsen kanssa. Lapsi ei ole Matulan oma ja julkaisussaan laulaja käyttää hänestä anonyyminimitystä ”kirppu”. Matula nostaa kyseisen askarteluhetken esille, koska kokemus oli hänelle kuin ”perfektionistin kuntoutusloma”.

”Vesivärimaalien äärellä kohtasivat kaksi aivan erilaista taiteilijaa. Sitä tahtia, kun ite yritin tarkasti maalata symmetrisiä terälehtiä kukalle, kirppu osallistui ja maalasi päälle sinisellä. Se tuntui musta vaikealta. Mä oon nimittäin rajojen sisällä värittäjä. Haluun, että tulee sievää ja hienoa. Viimeisteltyä ja tarkkaan harkittua”, Matula avaa.

”Kirpun abstrakti tyylisuunta herätti mussa kummaa ahdistusta, kun kaikki vesivärit sekoitettiin keskenään harmaaksi liejuksi, ja taiteilija tahtoikin paperin sijaan maalata mun kättä”, Matula jatkaa.

Vaikka Matula kuvaileekin kokemuksen olleen aluksi ahdistavaa, kertoo hän sen olleen lopulta myös erittäin vapauttavaa.

”Lopulta jäin alakynteen ja iänikuisen perfektionistin minussa oli taivuttava ja luovuttava kontrollista. Se oli kamalaa ja ihanaa. Vapauttavaa”, Matula kuvailee.

Lopuksi Matula kertoo, minkä opetuksen hän sai lapselta askartelun aikana ja vihjaa samalla kolmannen albumin olevan tuloillaan.

”Aloin sutia paperille ruskeaa vesiväriä täysin epämääräiseen muotoon kädet lähnässä ja tirautin salaa pari liikutuksen kyyneltä. Kirppu katsoi mua ja sanoi ”Ei haittaa vaikka kynsilakat menee.” Niinpä. Tällä motolla kohti kolmatta albumia”, Matula sanoo.

Matula on aikaisemmin kertonut Voice.fi:lle muun muassa "kiltti tyttö" -kriisistään, jota muun muassa käydään läpi hänen samannimisellä albumillaan. Kyseisen haastattelun voit lukea täältä tai kuunnella alta tai Podplaysta.

Matulan Instagram-julkaisun voit katsoa alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Lue myös: Nelli Matula avaa "kiltti tyttö -kriisiään" - "Piirre itsessäni, jonka tajusin huonoksi"

Lue myös: Nelli Matula pitää parisuhteensa poissa julkisuudesta - ei uskaltanut mennä edes yhtä aikaa kauppaan

Kilpailut

Uusimmat