Kuva: Nelonen / Petri Aho

Jyrki 69: "Erika Vikman on Suomen kovin rokkitähti"

25.08.2022 13:15 - Iiro Myllymäki

Jyrki 69 ja Erika Vikman ovat tulevan Vain elämää -kauden artisteja.

Jyrki 69:n koko haastattelun voit kuunnella alta tai Podplaysta.

Jyrki 69, oikealta nimeltään Jyrki Linnankivi, 53, on yksi tulevan Vain elämää -kauden kahdeksasta artistista. The 69 Eyes -yhtyeen laulaja kertoo Voice.fi:n haastattelussa ohjelman lehdistötilaisuudessa, ettei osannut edes haaveilla kutsusta suosikkiohjelmaan. Hän ei uskonut, että englanninkielistä rockmusiikkia tekevälle muusikolle olisi ohjelmassa tilausta.

- Muutama kausi sitten siellä oli ensimmäistä kertaa rokkityyppejä mukana. Siellä oli Klamydian Vesku Jokinen ja Herra Ylppö, jotka olivat minulle tuttuja hahmoja. Katsoin sen kauden kokonaan, koska minua kiinnosti, miten nämä rokkityypit pärjäävät muiden artistien kanssa. Se oli tosi hyvä kausi, mutta sen jälkeenkään en nähnyt, että liityn tuohon kuvioon mitenkään, Jyrki 69 sanoo.

Toki aiemmin ohjelmassa oli jo nähty englanninkielistä rokkia tekevät The Rasmuksen Lauri Ylönen ja Sunrise Avenuen Samu Haber, mutta nämä ovat kaukana The 69 Eyesin goottirokista. Jyrki 69 oli iloinen, kun puhelinsoitto tuli ja hänet kutsuttiin ohjelmaan.

- Olin otettu ja kelasin, että minulla on annettavaa tähän ohjelmaan.

Jyrki 69 kertoo, että hän vetää suurimman osan Vain elämää -kappaleista suomen kielellä. Hän oli jo aiemmin haaveillut suomenkielisen musiikin teosta. Hän kokee, että matalia suomeksi laulavia miesääniä ei juuri tällä hetkellä kuulla ja hän haluaa tutkia tätä puolta suomalaisesta musiikista. Tulevaisuudessa siintääkin kenties suomenkielisen sooloalbumin tekeminen.

Jyrki 69:llä on Vain elämää -ohjelman suhteen toinenkin tavoite kuin luodata yleisön kiinnostusta hänen suomenkieliseen tuotantoonsa.

- Tarkoituksenani on tuoda rokkia suomalaiseen musiikkiskeneen takaisin.

Rokkareiden Vain elämää

Jos jokin Vain elämää -kausi pitäisi sisällään pelkkiä suomalaisia rokkareita, keiden kanssa Jyrki 69 haluaisi samalle leirille? Mies vastaa ajatusleikkiin luettelemalla ensin jo aiemmin ohjelmassa nähdyt Vesku Jokisen ja Herra Ylpön sekä Ville Valon, Tuomari Nurmion, Andy McCoyn, Michael Monroen ja Remun. Sitten hän havahtuu.

- Sanoin vain miehiä. Se on vähän huono tässä. Erika Vikman on suomalainen naisrokkari, joka olisi kova tuossa. Sitten varmaan Muska ja tietysti Nightwishin Tarja Turunen.

Erika Vikman esiintyy samalla tulevalla Vain elämää -kaudella kuin Jyrki 69. Moni saattaa ajatella, että Vikmanin nimittäminen rokkariksi on kiistanalaista. Miten mies tämän perustelee?

- Tämä 13. kausi osoittaa sen, että Erika Vikman on Suomen kovin rokkitähti, Jyrki 69 lataa.

Tulevalla kaudella on Jyrki 69:n ja Erika Vikmanin lisäksi Mikko Alatalo, Yona, Redrama, Pete Parkkonen, Meiju Suvas ja Tommi Läntinen. Uusi kausi alkaa 9. syyskuuta Nelosella.

(kuva: AOP / Tomi Natri)

Lue myös: Uudet Vain elämää -tähdet julkistettiin - mukana muun muassa Erika Vikman ja Mikko Alatalo

Lue myös: Jyrki 69 paljasti mielenkiintoisen faktan The 69 Eyesin musiikista: 'Kuuntelussa selkeä piikki'

Kilpailut

Uusimmat