Kuva: AOP / Ville Honkonen

HS: Antti Tuisku jättää musiikkialan: "Olen jäämässä kokonaan pois"

14.09.2022 10:15 - Minttu Tikkanen

Tuisku on vaihtamassa alaa aivan toisiin hommiin.

Antti Tuisku, 38, keräsi menneenä viikonloppuna kymmeniätuhansia ihmisiä Olympiastadionin Bailantai-keikoilleen. Keikkailu on kuitenkin valtavasta suosiosta huolimatta tulossa tiensä päähän, sillä Tuisku kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa aikovansa jättäytyä pois musiikkialalta.

Tuisku on aiemminkin jäänyt urallaan kahdelle tauolle, joista vuoden 2018 oli alkaessaan määrittelemättömän pituinen. Silti hän tiesi aina palaavansa tauolta. Helsingin Sanomissa Tuisku kertoo kuitenkin, että tällä kertaa tilanne on eri, sillä samanlaista suunnitelmaa paluusta ei ole. 

Hän kuvailee, että tällä hetkellä työstettävä albumi on jo jonkin aikaa kulkenut käsitteellä "viimeinen albumi". Tuiskun musiikkiura jatkuu kesään 2023, johon asti on vielä luvassa uutta musiikkia ja keikkoja. Sen jälkeen hänellä ei kuitenkaan ole aikeita jatkaa.

- Kesän 2023 jälkeen olen jäämässä kokonaan pois näistä hommista, Tuisku tiivistää Helsingin Sanomille.

Tuisku ei silti sano artikkelissa suoraan lopettavansa. Hän ei halua käyttää niin lopullista termiä, koska ei todellisuudessa voi tietää, jos kuitenkin jossain vaiheessa tulee olo, että musiikin parissa haluaakin jatkaa. 

Kesän jälkeen on luvassa aivan uusia suunnitelmia. Tuisku aikoo vaihtaa alaa, valmistua ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi ja muuttaa Espanjaan. 

Tuisku on saavuttanut vuoden 2003 Idols-kilpailusta alkaneella urallaan merkittäviä etappeja. Lähes 20 vuoden aikana hän on julkaissut 12 studioalbumia ja kaksi kokoelmalevyä, joiden lisäksi hän on muun muassa osallistunut Vain elämää -ohjelmaan ja tuomaroinut Idols-kilpailua.

Lue myös: Antti Tuiskun uusin single on u-käännös totutusta - kuulijoiden reaktiot jännittävät artistia

Lue myös: Antti Tuisku oli nuoren Erika Vikmanin esikuva - nyt kaksikko laulaa yhdessä huonoista ideoista

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat