Kuva: Simelius Simelius

Elias Kaskinen avautuu työkyvyn lamauttaneista terveysvaivoista - valvoi kiertueella sata tuntia putkeen

25.10.2022 16:45 - Iiro Myllymäki

Laulaja kertoo, että muutama vuosi sitten hän kärsi vakavista uniongelmista.

Laulaja-lauluntekijä Elias Kaskinen, 30, kertoo TikTok-videolla kokemistaan terveysvaikeuksista, jotka pakottivat hänet jäämään tauolle muutama vuosi sitten. Hän kertoo eläneensä uransa huippuhetkiä vuonna 2018.

”Olin juuri voittanut Tähdet, tähdet -kilpailun ja Kultaisen Venlan, ja bändilläni oli enemmän keikkaa kuin koskaan. Elämä näytti juuri siltä, mitä olin lapsena unelmoinut, paitsi että yksi asia oli pielessä: Mä olin sairas”, Kaskinen kirjoittaa videolla.

Mies kertoo, että hänen ongelmanaan olivat univaikeudet. Kova työtahti vei lopulta yöunet kokonaan pois.

”Yritin vahvojen unilääkkeiden avulla saada vedettyä kaikki sovitut keikat. Mutta lopulta kun olin valvonut rundilla sata tuntia putkeen, en enää pystynyt nousemaan lavalle”, Kaskinen kirjoittaa.

Miehellä alkoi olla niin paha vointi öisin, että hän päätti jäädä tauolle. Se oli raskas päätös, sillä hän oli päässyt maistamaan sitä suosiota, josta oli jo lapsesta saakka haaveillut. Tuolloin Kaskinen teki musiikkia Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeen osana.

Läheisten kannustuksen ansiosta Kaskinen haki apua ongelmiinsa.

”Huippulääkärit ja hoitajat tutkivat minut perusteellisesti, ja lopulta unettomuuden syy selvisi. Ylivirittynyt hermosto”, Kaskinen kertoo.

Tästä alkoi parantuminen. Kaskinen opetteli keinoja, joilla hän pystyi rauhoittumaan ja näin ollen saamaan taas hyviä yöunia. Hän aloitti meditoimisen ja opetteli esimerkiksi nukkumaan epämukavissa paikoissa.

Kaskinen kokee, että tämän projektin eräänlaisena päätepisteenä voi pitää hänen osallistumistaan Ruudussa nähtyyn Erikoisjoukot-ohjelmaan. Kaskinen oli yksi kolmesta osallistujasta, jotka läpäisivät Erikoisjoukot-ohjelman fyysisesti ja henkisesti raskaan rääkin. Aiemmin tänä vuonna esitettyä sarjaa markkinoitiin Suomen rankimpana realitykilpailuna, ja siinä osallistujat testasivat itseään oikeiden Suomen erikoisjoukkojen valintakokeiden kaltaisissa olosuhteissa.

”Työ jatkuu edelleen, mutta tunnen oloni nykyään vahvaksi ja tiedän kestäväni painetta”, Kaskinen kirjoittaa videollaan.

Videon voit katsoa alta. Jos upotus ei näy, näet videon tästä linkistä.

@eliaskaskinen 4v myöhemmin tuntuu hyvältä kertoa tää stoori. #minäsinua #fyp ♬ Minä Sinua - Elias Kaskinen

Lue myös: Elias Kaskinen muutti mielipiteensä koronarokotteesta - "Onneksi en tehnyt epäilyistäni numeroa"

Lue myös: Elias Kaskinen julkaisi herättelevän tekstin: "Meillä tasa-arvon kannattajilla on ongelma"

Kilpailut

Uusimmat