Kuva: AOP

IL: Vakavat uutisaiheet vaikuttavat myös Kirsi Alm-Siiran jaksamiseen: "Pistän vapaapäivänä pääni pussiin"

15.11.2022 09:15 - Minttu Tikkanen

Alm-Siira löytää voimaa myös urheilusta.

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira on ollut unelmatyössään jo vuosien ajan, mutta kertoo Iltalehden haastattelussa, että varsinkin viime vuosina ikävät uutisaiheet ovat pyrkineet vahvasti myös värittämään siviilielämää.

Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat tuntuneet työssä raskailta aiheilta käsitellä. 

- Sitten, kun tilanne alkoi koronan suhteen siinä mielessä valjeta, että tiesimme jo vähän, millaisen sairauden kanssa olemme tekemisissä, Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Se oli jotenkin minulle itselleni kova kolaus, sillä tilanne tuntui niin absurdilta, Alm-Siira muistelee.

Uutistoimittaja jatkaa, että ihmisten turhautuminen näkyy myös hänen työstään saamassa palautteessa.

- Ihmiset ovat selvästi väsyneitä tähän tilanteeseen. Ihmiset yksinkertaisesti haluaisivat, että maailmassa olisi parempi olla, Alm-Siira jatkaa Iltalehdelle. 

Uutisankkuri kertoo opetelleensa joitakin tapoja, joilla työn saa pidettyä etäämmällä. Vapaapäivinä otsikoiden tuijottaminen saa usein jäädä. Myös urheilusta hän kertoo saavansa voimaa ja jaksamista arkeen.

- Nykyään pistän välillä vapaapäivänä pääni pussiin ja päätän, etten seuraa sinä päivänä lainkaan, mitä maailmalla tapahtuu. Eihän Ukrainan tilanne unohdu, vaikka kuinka nostelisin rautaa, mutta omaan hyvinvointiini se vaikuttaa positiivisesti, Alm-Siira kertoo.

Lue myös: Muistatko, kun uutistoimittaja Kirsi Alm-Siira putosi tuolilta kesken lähetyksen? Pelkäsi saavansa potkut

Lue myös: Kaksi uutisaihetta, jotka herkistivät Kirsi Alm-Siiran: "Kun joku tulee lähelle, se koskettaa"

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat