Kuva: Nelonen / Petri Aho

Yona kertoo Vain Elämää -ohjelmassa yllättävän paljastuksen - Jyrki 69 ihastelee asiaa

23.11.2022 12:15 - Lauri Kujanpää

Vain elämää: Pelastakaa Lapset -jaksossa kuullaan, miten Pelastakaa Lapset ry on auttanut ihmisiä erilaisissa tilanteissa.

Perjantain Vain elämää -jaksossa keskitytään artistien omien tarinoiden sijaan muiden ihmisten tarinoihin.

Vain elämää: Pelastakaa Lapset -erikoisjakso on toteutettu yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa, ja jakson avulla kerätään rahaa lasten ja nuorten hyväksi. Perjantain jakso julkaistaan poikkeuksellisesti Ruudussa samaan aikaan tv-esityksen kanssa.

Vain elämää: Pelastakaa Lapset -jaksossa kuullaan, miten Pelastakaa Lapset ry on auttanut ihmisiä erilaisissa tilanteissa. Ohjelmassa kuullaan muun muassa 31-vuotiaan Mirkan kokemuksista tukiperhetoiminnan avusta. Hänellä on 2,5-vuotias tytär Ronja, ja Mirka haki tukiperhettä Ronjan ollessa vuoden ikäinen.

Mirkan tarina saa Yonan kertomaan Vain elämää -kollegoilleen omasta kokemuksestaan avuntarjoajana. Yona paljastaa, että on ollut Kaspian-pojan tukihenkilö.

. Olen ollut tukihenkilö Kaspian-nimiselle pojalle jo pienestä asti, kun hänellä oli vaikeaa omassa perheessään. Olin Kaspianin läheinen ihminen, kun hänen yksinhuoltajaäitinsä kuoli. Hän tuli usein luokseni – ja tulee edelleen esimerkiksi lomille. Kaspian on kuin oma lapseni, vaikka hän ei olekaan minun. Aion ottaa selvää tukihenkilökoulusta ja kokeilla, Yona kertoo.

The 69 Eyes -laulaja Jyrki 69 ihastelee Mirkan ja Yonan kertomuksia. 

- Suomi on hieno maa. On hienoa, että on olemassa Pelastakaa Lapset, joka auttaa, muusikko hehkuttaa.

Vain elämää: Pelastakaa Lapset nähdään Nelosella perjantaina kello 20.00. Tommi Läntinen, Meiju Suvas, Yona, Erika Vikman, Mikko Alatalo, Jyrki 69 ja Pete Parkkonen toteuttavat avun saaneiden toivekappaleita.

Lue myös: Redrama puuttuu Vain elämää -erikoisjaksosta, tunteikas selitys videolla: "Pakko laittaa fokus toipumiseen"

Lue myös: Uudessa Vain elämää -jaksossa selviää, että kaikkien tuntema klassikkobiisi oli jäädä syntymättä

Kilpailut

Uusimmat