Kuva: AOP

Kultainen Venla -ehdokkaat julkaistiin - moni suosikkiohjelma kisailee palkinnosta

24.11.2022 09:15 - Minttu Tikkanen

Gaala järjestetään tammikuussa.

Vuoden televisio-ohjelmia sekä niiden tekijöitä palkitaan jälleen tammikuisessa Kultainen Venla -gaalassa. Palkintoehdokkaat on jo julkaistu Kultaisen Venlan tiedotteessa.

Palkintoja jaetaan useassa eri kategoriassa. Ohjelmista ja sarjoista palkitaan muun muassa vuoden viihdeohjelma, vuoden keskusteluohjelma ja vuoden musiikkiviihde sekä vuoden draamasarja ja vuoden komediasarja.

Vuoden viihdeohjelman ehdokkaiksi on päässyt sekä vanhoja tuttuja että uusia tulokkaita kuten Joonas Noordman Show: Grillikausi, Putous, Sohvaperunat, Tervo & Halme tosisuomalaisuutta etsimässä ja True Story Suomi. Musiikkiviihteen kategoriassa kisailevat puolestaan lähes kaikkien tuntemat Elämäni Biisi, Laulu rakkaudelle, Masked Singer Suomi, The Voice of Finland ja Vain elämää.

Vuoden draamasarjan palkinnon voittaa joko Kansan vihollinen, Mieheni vaimo, Munkkivuori, Made in Finland, Transport tai Mies joka kuoli. Komediasarjan kategorian ehdokkaista löytyvät Aikuiset, Jukka Lindströmin Sivuhistoria, Kultakala, Kämppikset ja Rakkaat lapset.

Tekijöistä sen sijaan palkitaan muun muassa vuoden juontaja, vuoden käsikirjoittaja, vuoden ohjaaja sekä pääosa- ja sivuosanäyttelijät. Vuoden juontajan palkinnosta kisaavat Antti Holma, Joonas Nordman, Ernest Lawson, Vappu Pimiä, Heikki Paasonen ja Katja Ståhl.

Näyttelijäpalkintoihin sen sijaan ovat ehdolla pääosanäyttelijän kategoriassa Anna Airola, Peter Franzén, Riitta Havukainen, Pirjo Lonka, Kreeta Salminen ja Jussi Vatanen sekä sivuosanäyttelijän kategoriassa Bruno Baer, Laura Birn, Miro Lopperi, Joonas Saartamo, Sampo Sarkola ja Antti Virmavirta.

Kaikki kategoriat ja ehdokkaat pääset katsomaan Kultaisen Venlan sivuilta. Kultainen Venla -gaala järjestetään 20. tammikuuta.

Lue myös: Kultainen Venla -gaala seuraa Jussi-gaalan jalanjälkiä ja uudistuu - luvassa kaivattuja muutoksia

Lue myös: Uutuusohjelmassa Maria Veitola avaa vuorostaan oman kotinsa ovet: "Puoliso on tottunut kaikenlaiseen"

Kilpailut

Uusimmat