Kuva: Hanna-Maria Grönlund

IL: Näyttelijä Timo Lavikainen kouluttautuu uudelle uralle: "Pitkäaikainen haaveeni"

02.12.2022 17:15 - Minttu Tikkanen

Timo Lavikainen on tehnyt uransa aikana monenlaisia töitä.

Näyttelijä Timo Lavikainen tähdittää muun muassa pian ilmestyvää Napapiirin sankarit 4 -elokuvaa ja tällä hetkellä näyttelijän töitä riittää. Korona-aikana tilanne oli kuitenkin toinen ja roolien vähyydestä johtuen näyttelijänä oli hankalaa elättää itsensä. Lavikainen kertoo Iltalehden haastattelussa päätyneensä tuolloin töihin varastoon, mikä ei kuitenkaan lannistanut häntä.

- En ikinä kokenut tilannetta niin vaikeaksi, sillä olen tottunut tekemään muita hommia. Samanlaista työntekoa se näytteleminenkin on. Monesti ihmiset ajattelevat, että siinä on joku tietty hohdokkuus, Lavikainen kertoo.

Nyt Lavikainen kuitenkin kouluttautuu myös uuteen ammattiin, eräoppaaksi. 

- Se on ollut pitkäaikainen haaveeni. Tykkään viettää aikaa metsässä. Ajattelin, että olisi hyvä olla joku ammatti tässä vaiheessa elämää. En tiedä tulenko sitä ikinä tekemään työkseni, mutta ainakin koulutus on olemassa, hän kertoo samassa haastattelussa.

Näyttelijänäkin hänellä on kuitenkin vielä uusia tavotteita. Lavikainen tunnetaan koomikkona, mutta hän itse haluaisi päästä kokeilemaan myös draamaa ja vakavampia rooleja. 

- Olisi hauska tehdä enemmänkin draamaa ja mennä vielä syvemmälle roolihahmon tunteisiin. Näillä kilometreillä sitä draaman tajua alkaa olla jo kertynyt, Lavikainen jatkaa Iltalehdelle.

Lue myös: Napapiirin sankarit 4 saa pian ensi-iltansa - mukana uusia ja vanhoja kasvoja

Lue myös: Riku Nieminen kertoo Joonas Nordman Show'ssa pyrkivänsä eduskuntaan: "Pitää olla reiluuden puolella"

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat