Kuva: Vilma Kaura

Suosikkijuontaja Timo Virkkula teki paluun Iskelmälle - 'Kipinä juontamiseen ei koskaan kadonnut'

13.01.2023 13:15 - Jenni Tuusjärvi

Timo Virkkula muistetaan erityisesti Iskelmän Aamuvirkkula-ohjelman juontajana.

Radiokanava Iskelmän keskipäivä-lähetykseen on palannut tuttu ääni, nimittäin Keskipäivä-lähetyksen juontajana kuullaan suosikkijuontaja Timo Virkkula.

- Iskelmä on kotini. Olen ollut mukana perustamassa kanavaa ja olen ollut mukana ennen kuin se on aloittanut taajudella. Olen ollut mukana sen murroksissa ja muutoksissa.

Virkkula kuvailee Voice.fi:n haastattelussa olleensa mukana rakentemassa Iskelmän miljoonayleisöä vuosituhannen alussa.

Voit kuunnella Virkkulan koko haastattelun alta sekä Podplaysta.

Virkkula muistetaan erityisesti Aamuvirkkula-ohjelmasta, josta suosikkijuontaja jäi pois vuonna 2012. Hän kertoo jääneensä pois juontajan tehtävistä, jotta voisi viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

- Halusin silloin jäädä olemaan enemmän kotona. Tein kahtena päivänä viikossa muuta ja sitten olin koti-isänä, Virkkula kuvailee taannoista arkeaan.

Virkkula kirjoitti juontotehtävistä poissaollessaan muun muassa käsikirjoituksia ja toimi koripalloseura Ura Basketin toiminnanjohtajana.

Vaikka Virkkula toimi välillä muissa tehtävissä, ei rakkaus radioon kuitenkaan sammunut koskaan.

- Kipinä juontamiseen ja radion tekemiseen ei koskaan ole kadonnut, Virkkula toteaa.

Ensimmäisen kerran Virkkula on ollut kosketuksissa radioon vuonna 1989, jolloin hän teki ensimmäisen radio-ohjelmansa paikallisradioon. Juontajan tehtävissä hän muistelee aloittaneensa vuonna 1998. Kaksi vuotta myöhemmin Virkkula hyppäsi ensiaskeliaan ottavan Iskelmän matkaan.

Virkkula kuvailee Iskelmän olevan voimakkaasti yhteisöllinen radiokanava. Kanava järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia kuulijoilleen, kuten risteilyjä, festivaaleja ja tapahtumia. Yhteisöllinen toiminta on Virkkulan mielestä radion tekemisen ytimessä.

- Radion tärkein tehtävä on muodostaa yhteisö kuuntelijoidensa kanssa, Virkkula pohtii.

- Se on tärkeintä ja parasta, juontaja summaa.

Virkkula juontaa Iskelmän Keskipäivä-ohjelmaa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Torstaisin ja perjantaisin ohjelman juontajana toimii Nanna Bhose.

Lue myös: Iskelmän juontaja Jenni Haapala päätyi radiotyöhön kisavoiton kautta - kiinnostus mediaa kohtaan heräsi jo lapsena

Lue myös: Ari Ojala täyttää 60 vuotta - mies Iskelmän takana on nähnyt kotimaisen iskelmämusiikin muodonmuutoksen

Voice.fi, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat