Kuva: Warner Music Finland

IS: Suomalaisräppärin somevideosta aloitetaan rikostutkinta: "Tietysti poliisin täytyy puuttua"

24.01.2023 17:15 - Minttu Tikkanen

Cledoksen julkaisema somevideo on herättänyt paheksuntaa.

Viime vuosina suosioon noussut rap-artisti Cledos eli oikealta nimeltään Vladislav Heponen julkaisi uuden Kilsoi-kappaleensa yhteydessä sosiaalisessa mediassa videon itsestään, jossa räppää liikkuvan auton konepellillä. Auton takapenkillä räppää lisäksi toinenkin suosittu räppäri, Jambo eli Jami Kiskonen.

Video herätti sosiaalisessa mediassa heti myös vastareaktion, sillä temppua pidettiin vastuuttomana ja vaarallisena. 

Tempaus ei jäänyt huomaamatta myöskään poliisilta, sillä Ilta-Sanomien haastattelussa Helsingin poliisilaitoksen liikennevalvontatoiminnon johtaja Dennis Pasterstein kertoo, että liikenneturvallisuuden vaarantamiseen on pakko puuttua. Epäiltyinä ovat molemmat muusikoista. 

- Tästä on tehtävä ilmoitus. Kuskia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja konepellillä istuvan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, Pasterstein kertoo Ilta-Sanomille. 

Kyseessä epäillään olevan törkeä liikenneturvallisuuden rikkominen, josta voi seurata sakko- ja vankeusrangaistuksia. Videolla auto liikkuu verrattain isolla ja nopealiikenteisellä tiellä, jolla ajaa ja ajoneuvoa ohittaa myös muita autoja. 

-  Törkeästä liikenneturvallisuuden rikkomisesta seuraa sakko- tai vankeusrangaistus. Liikenneturvallisuuden vaarantamisesta seuraa lähtökohtaisesti sakkoja. Tietysti poliisin täytyy näihin puuttua, Pasterstein jatkaa. 

Voit katsoa videon alta tai täältä.

Paheksuntaa videolle on osoitettu myös suoraan julkaisun kommenteissa. Muun muassa muusikkokollega Miikka Niiranen eli Gasellien Hätä-Miikka on kommentoinut kuvaa.

"Turvavyöt kiinni Vladis!", Niiranen kirjoittaa. 

"Jengi tääl haippaa mut ei tajuu et toi on vitun vaarallista", toinen Instagram-käyttäjä jatkaa.

Cledos tunnetaan muun muassa kappaleistaan Töis ja Life (Sun luo). Hän on ollut myös Emma-ehdokkaana vuoden tulokas -, vuoden rap/r’n’b -ja vuoden artisti -kategorioissa.

Lue myös: Ei vieläkään räppäri - Cledos paljastaa, miksi debyyttialbumi julkaistaan vasta nyt

Lue myös: Kohuttu suomirapkappale poistettiin striimauspalveluista - "Olemme tehneet virheen"

Lue myös: Sexmane teki järkälemäisen hitin yhteistyössä Cheekin kanssa - "Soitin Jarelle ja hän fiilasi sitä ideaa"

Lähteet: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat