Kuva: AOP

HS: Paula Vesala kertoo, mitä aikoo tehdä Vesala-sooloprojektinsa tauon aikana

10.02.2023 15:15 - Minttu Tikkanen

Vesala kaipaa taukoa muun muassa julkisuudesta.

Paula Vesala on noussut ensin yhden maan suosituimman yhtyeen PMMP:n toisesta keulakuvasta yhdeksi Suomen arvostetuimmista sooloartisteista. Nyt sooloprojekti Vesalan kolmannen studioalbumin jälkeen muusikko ei lähdekään tuttuun tapaan kiertueelle ja ala valmistella seuraavaa albumia, vaan jättää Vesala-artistiprojektinsa vuosien mittaiselle tauolle.

Helsingin Sanomien haastattelussa Vesala kertoo, mitä hän ainakin aikoo ja mitä ei aio tehdä. Julkisuus kuuluu jälkimmäisten asioiden listalle. Vesala kertoo esimerkiksi näyttelevänsä tänä vuonna elokuvassa, mutta kieltäytyvänsä haastatteluista sen tiimoilta. Viime vuosien pyöritys ja suosio ovat vieneet myös veronsa, kunnes Vesala tajusi, ettei kukaan pakota olemaan esillä.

- En olisi jaksanut viime vuotta, jos en olisi tehnyt päätöstä, että jään tauolle tästä kaikesta: julkisuudesta, somesta ja Vesala-esiintymisistä. Tästä on vaikea puhua, koska en halua sellaista asetelmaa, että julkisuuden henkilö märisee, miten julkisuus on rankkaa. Mutta onhan se. Minulla ei ole elämässä muita ahdistavia asioita, paitsi julkisuus ja some. En kiellä, ettenkö olisi itkenyt, kun riepotellaan, Vesala kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa. 

Vesala jatkaa, että on viime aikoina haalinut ehkä liikaakin töitä. Tällä hetkellä hän keskittyy sanojensa mukaan muutamaan käsikirjoitusprojektiin. Seuraavaksi aika meneekin esimerkiksi elokuvakäsikirjoituksen, kuunnelman sekä tutkimustyön kirjoittamiseen. Muuta Vesala ei tiedä, hänestä hienointa onkin se, että voi päämäärättömmästi jälleen testailla, kokeilla ja nautiskella taiteen tekemisestä. Myös perheen kanssa vietettäväksi vapautuva aika houkuttelee. 

- Kaipaan paljon sitä, että äänittelen, testailen ja kokeilen. Taiteen ytimessä on se, että voi tehdä jotain ilman mitään ideaa tai syytä. Kauneinta siinä on se, että se on turhaa ja samalla niin välttämätön osa ihmisyyttä. Ehkä soitan viulua neljä seuraavaa vuotta, Vesala jatkaa.

Hän haluaa myös tarkoituksella päästä pois tutun ja totutun ääreltä ja haastaa aivojaan ajattelemaan aivan uudella tavalla. Vastaus voi löytyä silloin jostain ihan muusta kuin pop-musiikista. 

- Tarkoitan, että jotain muuta tehdessäni joutuisin eri tavalla ratkomaan itselleni vieraita asioita, Vesala sanoo Helsingin Sanomille.

Vesala kuitenkin painottaa haastattelussa, että nämä eivät ole Vesala-musiikkiprojektin jäähyväiset, vaan paluu koittaa sitten, kun on sen aika. 

Lue myös: Soundi: Soolouransa tauottava Vesala aloittaa yllättävän hankkeen: "Taisin vähän radikalisoitua taiteilijana"

Lue myös: Paula Vesala muistelee Emma Gaalan värikästä historiaa - patsaita on juhlahumussa unohtunut narikoihin

Lähde: Helsingin Sanomat

Kilpailut

Uusimmat