Kuva: Senja Rapila

Yö-yhtye julkaisi yllättäen uuden kappaleen, jossa laulaa Olli Lindholm: "Kun riittävästi aikaa kuluu"

10.02.2023 11:15 - Minttu Tikkanen

Lindholm menehtyi vuonna 2019.

Yö-yhtyeen solistin ja perustajajäsenen Olli Lindholmin menehdyttyä vuonna 2019 yhtye on jatkanut satunnaista keikkailua muiden solistien kanssa, mutta ei ole sittemmin julkaissut uutta musiikkia.

Tänä aamuna monia odotti kuitenkin yllätys, sillä Yö julkaisi uuden kappaleen Viimeiseen auringonlaskuun. Yllätyksestä aivan erityisen tekee se, että vuosia aiemmin äänitetyllä kappaleella laulajana kuullaan edelleen Lindholmia. Lindholmin taustalla kappaleessa laulaa Suvi Teräsniska, jonka kanssa Yö on viime aikoina keikkaillut.

Yö tiedotti asiasta Instagram-julkaisussa, jossa kirjoitetaan, että aikaa Lindholmin kuolemasta on ehtinyt jo kulua sen verran, että kesken jääneitä kappaleita on pystynyt jälleen kuuntelemaan ja tutkiskelemaan. Pienellä viimeistelyllä Viimeiseen auringonlaskuun -kappale saatiin valmiiksi ja yleisön kuultavaksi. 

"Kun riittävästi aikaa kuluu, tulee vihdoin mentyä ullakolle tutkimaan kesken jääneitä asioita. Pienen pölykerroksen alta löytyi tällainen timantti, hioimme sitä vielä vähän, nyt se saa loistaa!" julkaisussa kirjoitetaan.

Julkaisun ja pätkän uudesta kappaleesta voit katsoa alta tai täältä.

Yö juhlii myös jo yli 40 vuoden mittaista uraansa, jonka kunniaksi järjestää mittavan juhlakonsertin. Lisää aiheesta voit lukea alta. 

Lue myös: Yö-yhtye 40 vuotta - nousee lavalle erityisessä juhlakonsertissa

Lue myös: IS: Bändikaverit kertovat Olli Lindholmin nukahdelleen milloin missäkin - ei jaksanut edes ajaa

Kilpailut

Uusimmat