Kuva: Mikko Räsänen

Jope Ruonansuun veli Seppo kertoo, millainen kansantaiteilija oli siviilissä

18.02.2023 18:15 - Lauri Kujanpää

Jope Ruonansuusta on nyt julkaistu dokumenttielokuva Jope ite.

Helmikuussa on julkaistu dokumenttielokuva Jope ite, joka kertoo suomalaisesta näyttelijästä, koomikosta, muusikosta ja kansantaiteilijasta Jope Ruonansuusta.

- Kyllähän se elokuva pysäytti ja laittoi miettimään monia asioita, Jopen veli Seppo Ruonansuu kertoo Radio Nostalgian haastattelussa juontaja Markus Parkkiselle

- Siinä on paljon iloa ja surua. On tämä hyvin ainutlaatuinen asia, kun omasta veljestä tehdään elokuva.

Sepon mukaan Jope haaveili pitkään omasta elokuvasta ja hän kävi asiasta ajatustenvaihtoa myös Mika Räinän kanssa. Räinä käsikirjoitti Jope Ite -dokumentin.

Ruonansuu oli tunnettu huumoristaan ja hänen töitään rakastivat miljoonat suomalaiset. Millainen ihminen Jope oli siviilissä? 

- Kaikki hänet tiesivät julkisuuden kautta. Jope oli siviilissä, eli kotioloissa ja perhepiirissä, todella kiltti, rehellinen ja työteliäs kaveri. Jos Jope päätti jotain tehdä, se myös tehtiin. Hän eli hienoa elämää, Seppo sanoo. 

- Ihmiset olettivat, että Jopen täytyi olla koko ajan hauska ja se oli varmasti todella raskasta. Jope tykkäsi olla keikan jälkeen yksin. Selkääntaputtelijoita nimittäin riitti, Seppo jatkaa. 

Jaksossa on myös haastateltavana dokumenttielokuvan käsikirjoittaja ja Jopen ystävä Mika Räinä. Räinä kertoo omin sanoin, millainen elokuva Jope Ite on, sekä mikä on sen tärkeä punainen lanka. Kuuntele haastattelu alta tai Podplaysta. 

Voice.fi, Radio Nostalgia, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Taiteilija Jope Ruonansuusta tehdään dokumenttielokuva: "Tunteikas produktio"

Lue myös: Jopet-show:n Mika Räinä kirjoitti dokumentin Jope Ruonansuusta: "Mietin, mitä Jope haluaisi"

Kilpailut

Uusimmat