Kuva: Milena Raappana

Vesalalta tunteikas avautuminen - "Haaste oli kauan se, ettei halunnut enää elää"

03.03.2023 17:15 - Lauri Kujanpää

Vesalan viimeiseltä sooloalbumilta löytyy muun muassa kappale Mun nimi on ei kukaan, jonka syntytarinasta artisti kertoo koskettavasti suositulla Instagram-sivullaan.

Vesalan viimeinen sooloalbumi Näkemiin, melankolia on otettu lämpimästi vastaan, sillä levy nousi heti Suomen viralliseksi listaykköseksi.

Levyltä löytyy muun muassa kappale Mun nimi on ei kukaan, jonka syntytarinasta Vesala kertoo koskettavasti suositulla Instagram-sivullaan. 

"Kappale syntyi päivänä, jolloin olin taas viettänyt aikaa läheisten ystävieni eli runojen kanssa. Soitan lopussa kitarasoolon, jos sitä harvaa hakkaamista soittamiseksi voi sanoa. Ympäröivä todellisuus on väittävinään koko ajan, että pitää tavoitella suuria asioita, saavuttaa jotakin", Vesala pohjustaa.

Vesala jatkaa kertomalla avoimesti menneisyydestään, jolloin hän ei halunnut enää elää. 

"Henkilölle, jonka haaste oli kauan se ettei halunnut elää ollenkaan, tällaiset ulkoapäin tulevat odotukset tuntuvat ihan oudolta planeetalta tulevalta. Ja valoisammin sanottuna ne tuntuvat ihan turhilta ja tylsiltä."

Julkaisussa Vesala myös pohtii menestymistä musiikkialalla ja identiteettiään. Nuorena elämä ei tuntunut kovinkaan merkitykselliseltä. 

"Muistan jo melko nuorena ajatelleeni että minulla ei ole identiteettiä, että jos makaan tässä lattialla niin en oikeastaan ole kukaan. Elämä ei tuntunut kovin merkitykselliseltä, enkä ainakaan minä itse. Näin ajatteleva voi sitten ajatella niinkin, että elämänsä voi rakennella ja siten myös muuttaa matkan varrella millaiseksi tahansa. Voi seikkailla, asettua vaaraan, tuhoutua ja aloittaa alusta jossain muualla. Voi myös olla aloittamatta alusta. Voi vain tuhoutuakin. Kas, sellainen tarina, jonkun tarina sekin."

Näet koko julkaisun alta tai tästä. 

Vesalan Näkemiin, melankolia -albumi arvioitiin myös Voice.fi:n toimesta. Arvostelussa musiikkitoimittaja Iiro Myllymäki on sitä mieltä, että Vesalalla riittäisi taitoa tehdä vieläkin enemmän.

"Vesalan kolmas albumi on kiistaton osoitus hänen lahjakkuudestaan, mutta se jättää edelleen janoamaan lisää — lisää yhtenäisyyttä, lisää yllättävyyttä ja lisää riskinottoa. Vesala on popartisti, jonka ei tietenkään ole pakko mennä Ruusujen ja Vestan kaltaisten, kauempana valtavirrasta olevien artistien tontille. Mutta olisihan se valtavan hienoa kuulla, mitä Vesala sille tontille rakentaisi", Myllymäki muun muassa kirjoittaa.

Voit lukea koko arvostelun täältä. 

Lue myös: Vesalan uusi albumi ampaisi nopeasti listojen kärkeen: "Niin hieno juttu"

Lue myös: Vesala ei keksinyt, kenet haluaisi duetoimaan uudelle sinkkubiisilleen - sitten päähän tuli poikkeuksellinen idea

Kilpailut

Uusimmat