Kuva: Mona Salminen

Spede Pasasen kulttielokuvan uudesta versiosta traileri julki - ensimmäiset kommentit eivät ole mairittelevia

23.03.2023 14:15 - Iiro Myllymäki

Hirttämättömät on uusintaversio vuoden 1971 elokuvasta.

Spede Pasasen vuoden 1971 Hirttämättömät-elokuvan uudesta versiosta on julkaistu ensimmäinen traileri. Elokuvan on ohjannut Andrei Alén, joka näyttelee myös yhtä päärooleista Aku Hirviniemen ja Ona Huczkowskin rinnalla.

- En ole eläessäni nauranut niin paljon kuin Hirttämättömät-elokuvaa tehdessä. Tämän kokemuksen jälkeen uskoisin eläväni ainakin satavuotiaaksi, Alén kommentoi tiedotteessa.

Alkuperäisen Hirttämättömät-elokuvan ohjasivat Spede Pasanen ja Vesa-Matti Loiri, ja heidän rinnallaan yhdessä päärooleista nähtiin myös Simo Salminen. Elokuva on noussut myöhemmin kulttimaineeseen.

Uusi Hirttämättömät saa ensi-iltansa 24. toukokuuta. Rooleissa nähdään myös muun muassa Hannele Lauri ja Kari Hietalahti. Elokuvan tuottaja Aku Louhimies kuvailee elokuvaa ”pähkähulluksi ja positiiviseksi koko perheen komediaksi, joka täytyy ehdottomasti nähdä valkokankaalta”.

Elokuvassa tylsistynyt Viola (Huczkowski) saa mestarillisen idean ja päättää huijata Yksinäistä ratsastajaa ja tämän apuria Tontoa. Viola tekaisee itsestään etsintäkuulutuksen ja ottaa Gonzales-nimisen maantierosvon identiteetin.

Elokuvan trailerin voi katsoa alta.  

Trailerin alle tulleet ensimmäiset YouTube-kommentit eivät ole järin mairittelevia.

"Järkyttävää!" toteaa yksi.

"Spede kääntyy haudassaan", kommentoi toinen.

"Tää se on kunnon rimanalitus", kirjoittaa eräs.

Lue myös: Spede Pasasen klassikkoelokuvasta tulossa uusi versio - pääosaa esittää Aku Hirviniemi

Kilpailut

Uusimmat