Kuva: HBO / Hand Out

Sanna Marinin hallitusviisikosta julkaistaan dokumenttisarja

20.04.2023 14:15 - Elsa Silvan

Kyseessä on ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja HBO Maxissa.

Sanna Marinin hallitusviisikosta tehdään ensimmäinen suomalainen dokumenttisarja HBO Max -palveluun, joka on katsottavissa myös muualla Euroopassa sekä Yhdysvalloissa, HBO tiedottaa.

Dokumenttisarjan nimi on Viisi valittua. Marinin lisäksi mukana ovat Anna-Maja Henriksson, Annika Saarikko, Maria Ohisalo ja Li Andersson.

Viisi valittua on kolmiosainen dokumenttisarja, jonka jaksot kestävät 35 minuuttia.

Maailman nuorimman pääministerin seuraaminen hermojaraastavan työn ohella varmasti kiinnostaa katsojia. Marin on saanut maailmanlaajuista huomiota asemastaan.

Dokumentissa tutustutaan naisiin julkikuvan takana. Hallituskausi on ollut todella hektinen pandemian alusta sodan syttymiseen. Ministerit elävät hektisen työn ohella yksityistä elämää ja saavat lapsia. Dokumentissa seurataan muun muassa, pääsevätkö he vapaa-ajalla irtautumaan töistä.

Dokumentissa jaetaan viisikon herkkiä ja avoimia hetkiä.

- Naispuolisia poliitikkoja arvioidaan ja kritisoidaan tiukemmin kuin miespuolisia kollegoita. Olemme innoissamme saadessamme julkistaa historian ensimmäisen suomalaisen dokumenttisarjamme, kertoo HBO Maxin EMEA-alueen dokumenteista vastaava Hanka Kastelicova.

 - Naiset inspiroivat ihmisiä ympäri maailmaa. Ministerit ovat tunnistettavia ja samastuttavia naisia.

- Heidän historiallinen vaikutuksensa tulee yltämään vielä kauas tulevaisuuteen poikkeuksellisen haastavana aikana, kommentoi ohjaaja Mia Halme.

Dokumenttisarja saa ensi-iltansa alkukesän aikana ja sen tuottaa Fremantlemedia Finland Oy.

Lue myös: Sanna Marin joutuu tv:ssä lasten tentattavaksi somefiltterien käytöstä - "Olen visuaalinen ihminen"

Lue myös: MTV: Sanna Marin avautuu rakkauselämästään - nostaa esiin yhden erityisen tärkeän asian

Kilpailut

Uusimmat