Kuva: AOP/Matti Matikainen

Uutuuskomediassa päähenkilö päätyy vahingossa valelääkäriksi ja soppa on valmis - rooleissa useat tunnetut näyttelijät

31.05.2023 22:15 - Minttu Tikkanen

Elokuvassa hahmot huijaavat toisiaan olan takaa.

Loppuvuodesta ensi-iltansa saa hykerryttävä kotimainen elokuva oman elämänsä huijareista. Huijarit-komediaelokuvan pääosassa toilailee pätkätöihin kyllästynyt Siru, joka onnistuu mutkien kautta vahingossa huijaamaan itsensä valelääkäriksi. Päähenkilö ei kuitenkaan ole ainoa, joka elokuvassa valehtelee, minkä ehtii.

Pääosia näyttelevät Siruna Tuulia Eloranta, ja hahmon Niko-kumppanina Samuel Kujala. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Pilvi Hämäläinen, Tommi KorpelaMiitta Sorvali, Elsi Sloan ja Ville Myllyrinne

Elokuvan on ohjannut Rike Jokela, käsikirjoittaneet Anna Ruohonen, Lassi Vierikko sekä Juha Jokela ja tuottanut Riina Hyytiä. Vaikka elokuva on kepeä komedia, on sen taustalla myös todellinen nyky-yhteiskunnan kipupiste. Nykyään kuulee usein puhuttavan huijarisyndroomasta, jossa oikeastikin ammattitaitoiset ihmiset kokevat epäluottamusta kykyihinsä.

"Omaa ammattitaitoaan on välillä helppo verrata valeammattilaisen puuhiin, sillä nykyajan työelämä haastaa osaavatkin ihmiset pohtimaan omaa kykyään pärjätä työtehtävissään. Olemme kaikki hyviä huijaamaan ja kenties matkan varrella opimme jotain. Tämä ajatus innostaa meitä tekijöitä. On mahtavaa päästä tuomaan kotimainen vauhdikas huijarielokuva valkokankaalle. Fake it until you make it!”, kuvailee tiedotteessa tuottaja Hyytiä.

Elokuvaa kuvataan parhaillaan, ja valkokankailla se nähdään loppuvuodesta 2023. 

Lue myös: Antti Holma ja Kari Ketonen näyttelevät fiktiosarjassa ensi kerran yhdessä: "Komedian kuninkaallisia"

Lue myös: Huippusuositun kotimaisen toimintaelokuva Sisun ohjaaja haaveilee jatko-osasta: "Minulla on idea"

Lue myös: Aki Kaurismäen odotetun uuden elokuvan traileri on julkaistu - päärooleissa Alma Pöysti ja Jussi Vatanen

Lue myös: Uutta kotimaista elokuvaa kuvattiin peräti seitsemän vuoden ajan - pian se viimein julkaistaan

Kilpailut

Uusimmat