Kuva: Nelonen

Suomen Amazing Race tulee viimein - kisaajissa muun muassa kansanedustajia ja urheilijoita

24.07.2023 11:15 - Minttu Tikkanen

Ohjelma alkaa syyskuussa.

Suomi saa kauan kaivatun oman versionsa maailmalla huippusuositusta Amazing Race -ohjelmasta. 

Amazing Race Suomen ensimmäisen kauden kuvaukset ovat alkaneet tänään ensimmäisen tehtävän parissa Helsingin Töölönlahdella. Samalla sarjaa esittävä Nelonen tiedotti, keitä kilpailussa nähdään osallistujina.

Kisaan lähtevien parien joukko on värikäs, sillä mukana on niin kansanedustajia kuin huippu-urheilijoitakin.

Kahden hengen tiimit muodostavat tiedotteen mukaan kansanedustaja Ilmari Nurminen ja puoliso Aapo Hettula, radiojuontaja Tuukka Ritokoski ja isänsä Sami Ritokoski, vuorikiipeilijä Lotta Hintsa ja siskonsa Eleonoora "Noora" Hintsa, rallin maailmanmestari Markus Grönholm ja kartanlukijansa Timo Rautiainen, toimittaja Anna Perho ja poikansa Atte Lehtiniittu, Vitunleija-bändin muusikko Bakari Diarra sekä somevaikuttaja Samuel Chime, näyttelijä Jukka Rasila ja avopuoliso Mirva Nieminen, kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen ja europarlamentaarikko Silvia Modig, ampumahiihtäjät Kaisa Mäkäräinen ja Mari Eder, yrittäjä Peter Vesterbacka ja mentoroitavansa Thy "Anna" Ngyen, Erikoisjoukot-ohjelman kouluttajat Janne Lehtonen ja Robin Hendry sekä näyttelijä Katariina Kaitue ja poikansa Benjamin Harima. 

Nyt parit suuntaavat neljän viikon matkalle ratkaisemaan tehtäviä, jotka vievät heidät kauaksi kotoa. Eri maihin sijoitetut etapit sisältävät niin fyysisiä kuin psyykkisiäkin voimia vaativia tehtäviä. Matkan varrella pareja putoaa kilpailusta, sillä lopussa vain yksi pari voi voittaa 30 000 euron palkinnon.

30. syyskuuta alkavaa ohjelmaa juontaa Heikki Paasonen.

Lue myös: Monet suosikkiohjelmat jatkuvat syksyllä uusin jaksoin - viihdettä, rikosta ja draamaa luvassa

Lue myös: Suomen kauneimmaksi kesämökiksi valittiin "tavallisten ihmisten mökki" - aito mökkitunnelma lumosi tuomarit ja katsojat

Kilpailut

Uusimmat