Kuva: AOP/Timo Korhonen

Lauri Tähkää ei tuomittu seksuaaliseen tekoon pakottamisesta

28.10.2023 12:15 - Minttu Tikkanen

Oikeus hylkäsi syytteen.

Käräjäoikeus on päättänyt perjantaina 27. lokakuuta hylätä muusikko Lauri Tähkää eli oikealta nimeltään Jarkko Suota koskeneen syytteen seksuaaliseen tekoon pakottamisesta. Asia käy ilmi Tuomioistuinlaitoksen julkisesta selosteesta.

Asianomistajan mukaan Tähkä pakotti hänet lokakuussa 2022 Hämeenlinnassa muusikon hotellihuoneessa väkivalloin kuten hiuksista repimällä seksuaaliseen tekoon. Syyttäjä vaati Tähkälle kahdeksan kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta sekä korvauksia maksettavaksi uhrille. Käräjäoikeudessa kuitenkin päätettiin, ettei väitetyille tapahtumille ollut riittävästi näyttöä.

Yksimielisesti syyte ei kuitenkaan käräjäoikeudessakaan kaatunut. Asian kahdesta tuomarista toinen, käräjätuomari Aleksi Rantanen äänesti Tähkän syyttömyyden puolesta, toinen käräjätuomari Saara El Tobgy olisi tuominnut Tähkän kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tasatilanteessa lievempi kuitenkin käräjäoikeudessa voittaa.

Tähkää syyllisenä pitänyt käräjätuomari katsoi, että asianomistajan kertomus oli hyvin yksityiskohtainen, mikä puolsi sen aitoutta. Se oli myös tuomarin mielestä johdonmukainen, joten mitään syytä epäillä tarinan luotettavuutta ei ollut. Lisäksi asianomistaja oli heti tapahtumien jälkeen mennyt kertomaan asiasta hotellin henkilökunnalle, mikä myös puoltaa asianomistajan kertomaa. Tähkä itse ei myöskään muistanut hotellihuoneen tapahtumia tarkasti ja oli humalassa tapahtumien aikaan. Tähkä on kuitenkin kiistänyt tehneensä mitään väärää.

Oikeudessa kuitenkin katsottiin, että pelkkä asianomistajan kertoma ei riitä todisteeksi tapahtumista, sillä tapahtumilla ei ollut ulkopuolisia silminnäkijöitä, eikä myöskään ulkoisen väkivallan merkkejä löytynyt seuraavina päivinä kummastakaan osapuolesta, hiuksista kovakouraisesti vedetystä asianomistajasta eikä Tähkästä, jota asianomistaja oli kertomansa mukaan purrut itsepuolustukseksi.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, joten osapuolet voivat halutessaan vielä valittaa siitä.

Lue myös: IS: Lauri Tähkää syytetään seksuaalirikoksesta - artisti kiistää syytteen

Lue myös: MTV: Vesa-Matti Loirin poika Sampo Loiri on saanut syytteet vapaudenriistosta ja laittomasta uhkauksesta

Kilpailut

Uusimmat