Kuva: AOP

WWF:n suosittu luontolive tekee paluun

08.11.2023 22:15 - Rebekka Silvennoinen

WWF on lähettänyt livekuvaa samalta paikalta myös kahtena edellisenä talvena. Viime talvena lähetys keräsi yli puoli miljoonaa katselua.

Suosio erilaisten eläinten seuraamiseen livekameroiden kautta ei ota laantuakseen. WWF:n Luontolive-palvelusta on voinut seurata jo muun muassa saimaannorpan, sääksen, rupiliskon ja taimenten elämää. Lähetyksiä on katsottu jo yli 25 miljoonaa kertaa.

Tänään 8.11. aukesi livekamera lintujen ruokintapaikalta Oulangan kansallispuiston maisemista Kuusamosta. Lähetyksessä nähdään vanhoissa metsissä viihtyviä lajeja kuten kuukkeleita, tiaisia ja tikkoja. 

Livekuvaa on voinut seurata samalta paikalta jo kahtena edellisenä talvena. Viime talvena lähetys keräsi yli puoli miljoonaa katselua. 

– Komea maisema sekä ruokintapaikalla nähty vipinä kiinnostivat suomalaisia. Monelle livelähetyksemme ovat tapa päästä lähelle luontoa, sanoo WWF:n kehityspäällikkö Justus Hyvärinen tiedotteessa. 

– Lisäksi lähetyksessä nähty ja kuultu voivat lisätä ymmärrystä uhanalaisista lintulajeista. Tänäkin vuonna odotamme lähetykseen useita kiinnostavia lajeja, esimerkiksi kuukkeleita, hömötiaisia ja kenties varpuspöllöänkin, jatkoi Hyvärinen.

Livekameran näyttämö on Oulangan kansallispuiston kupeessa Kuusamon yhteismetsän alueella, jossa sijaitsee Kuusamo Nature Photographyn ylläpitämä ruokintapaikka. Vaikka Suomessa talvehtivat linnut ovat sopeutuneet ankariin talviin, niiden ravinnonsaanti hankaloituu päivien muuttuessa lyhyemmiksi ja kylmemmiksi.

Katso talvilintukameraa täältä.

Lue myös: WWF:n Luontolive-lähetys on jälleen auki - nyt seurataan vedenalaista elämää

Lue myös: Pentuliven pennut ovat syntyneet - kuusi suloista pentua mönkii nyt suorassa lähetyksessä

Lue myös: Tarvitsetko hellyttävää katseltavaa Pentuliven lisäksi? Katso gorillalive

Lähde: WWF

Kilpailut

Uusimmat