Kuva: AOP

Huijari väitti olevansa Anssi Kela ja vei faneilta kymmeniä tuhansia euroja: "Olkaa valppaina"

28.12.2023 13:15 - Reija Saarinen

Kela kertoo asiasta omalla Instagram-tilillään.

Muusikko Anssi Kela, 51, kertoo Instagram-julkaisussaan huijarista, joka on vienyt hänen faneiltaan yhteensä kymmeniä tuhansia euroja rahaa.

Kelan mukaan tarinat ovat alkaneet samalla tavalla. Huijari väittää olevansa Anssi Kela. Rupattelee aluksi mukavia ja saa luotua yhteyden keskustelukumppaniin. Tämän jälkeen siirrytään seuraavaan vaiheeseen, rahan pyytämiseen. 

Kelan mukaan hänen tietoonsa on tullut kaksi tapausta, joista molemmista on tehty rikosilmoitus.

"Kerroin pari vuotta sitten naisesta, joka oli menettänyt ison summan rahaa tällaisessa huijauksessa. Nyt olen viestitellyt toisen uhrin kanssa. Molemmat vedätykset perustuivat täysin samaan tarinaan: minulle oli tulossa kultaharkkolähetys, jonka kuljetus- ja tullimaksut olisi pitänyt maksaa, mutta satuin juuri olemaan USAssa, josta käsin asiaa ei voinut hoitaa. Voisiko uusi ystäväni/rakkaani maksaa? Palauttaisin rahat, jahka olisin takaisin kotona. Näin luettuna tarina on tietysti täysin absurdi. Sitä oli kuitenkin edeltänyt niin taitava tunteisiin vetoaminen, että läpi meni, Kela kirjoittaa päivityksessä.

Kela muistuttaakin seuraajiaan siitä, että on hyvä olla valppaana. Jos saa viestiä häneltä, tai muulta julkisuudesta tutulta henkilöltä, niin kyseessä on melko varmasti huijaus.

"En koskaan lähettele viestejä seuraajilleni, enkä usko että kukaan kollegoistanikaan tekee niin. Jos silti uskot keskustelevasi oman suosikkiartistisi kanssa, niin pyydäpä numero, johon voit hänelle soittaa. Tai ehdota videopuhelua. Eikö olekin vähän outoa, kun nuo eivät jostain syystä onnistukaan?"

Lopuksi Kela vielä muistuttaa siitä, että aidon tilin tunnistaa sinisestä symbolista. Muuta tilit ovat huijauksia.

Kelan julkaisu on kerännyt suuren määrän kommentteja. Monissa todetaan feikki-Anssin lähestyneen myös heitä.

"Jokaisen feikki-Anssin olen ilmiantanut."

"Näitä pyyntöjä tulee viikoittain."

Julkaisun ja kommentit pääset katsomaan alta. Jos julkaisu ei näy, löydät sen myös täältä.

Lue myös: Anssi Kelan haave toteutui - vaimo yllätti erikoisella lahjalla

Lue myös: Anssi Kelan nimeä käytettiin törkeässä nettihuijauksessa - "Olen järkyttynyt"

Kilpailut

Uusimmat