Kuva: AOP / Tomi Natri

Bee kertoo, miten hän pääsi jaloilleen äitinsä, radiojuontaja Sari Seppälän kuoleman jälkeen

08.01.2024 18:15 - Sanni Seppä

Bee kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa miten hän on päässyt jaloilleen menettämisen jälkeen.

Artisti Bee, eli Bertta Seppälä kertoo Esko Eerikäisen luotsaamassa Sunnuntaibrunssi-podcastissa äitinsä kuoleman jälkeisestä ajasta. Been äiti, Radio Novan rakastettu juontaja Sari Seppälä kuoli haimasyöpään vuonna 2019 vain 50-vuotiaana. 

Bee valittiin YleX:n vuoden Läpimurto-artistiksi helmikuussa 2023 ja hänen debyyttialbuminsa Hupsis ilmestyi syyskuussa 2023. Hänen biisinsä ovat keränneet miljoonia kuuntelukertoja Spotifyssä ja artisti on ehdolla Vuoden pop- ja Vuoden tulokas -kategorioissa tulevassa Emma Gaalassa. Bee tietää, että hänen äitinsä olisi todella ylpeä tyttärensä saavuttamasta menestyksestä.

- Hän olisi ihan ykkösfanini. Sitten hän varmaan vähän valittaisi siitä, että mulle ei ole hänelle tarpeeksi aikaa, koska olen keikoilla koko ajan, Bee sanoo. 

Artisti kertoo, että hänellä meni oma aikansa, ennen kuin hän pääsi takaisin jaloilleen rankan ajanjakson jälkeen.

- Oli siinä muutama vuosi aika hankalaa sen jälkeen. Äiti sairasti puoli vuotta, niin se oli aika intensiivinen pätkä ja aika pysähtyi siksi aikaa. Sitten on kaikki asuntojen myymiset, hautajaiset – hirveästi duunia, mitä pitää tehdä. Siinä meni oma aikansa ennen kuin alkoi oikeasti iskemään, että näin on nyt käynyt. 

Bee sai pian tapahtumien jälkeen masennusdiagnoosin ja hakeutui terapiaan. Terapiasta on ollut artistin mielestä paljon hyötyä ja hän kannustaa muitakin hakeutumaan ammattiavun piiriin.

- Olen aina ollut sitä mieltä, että kaikkien pitäisi mennä terapiaan, vaikka ei olisi mitään sen suurempaa kriisiä. 

- Toki varsinkin tällä hetkellä on tosi ikävää, että se on aika hankalasti saatavilla ja se on tosi kallista. Monilla ei ole siihen varaa, hän harmittelee.

Beellä oli sairastuessaan tavanomaisia masennusoireita, kuten unettomuutta ja ahdistusta.

- Se ahdistus oli aivan ylitsepääsemätöntä. Mulla oli myös hyvin klassiset masennusoireet: en päässyt sängystä ylös, en saanut mitään aikaan, enkä saanut nukuttua, Bee luettelee.

Voit kuunnella koko jakson alta tai Podplaysta. Bee kertoo tuoreessa jaksossa myös, mistä hänen biisiensä sanat syntyvät ja miten hän kokee kilpailun musiikkialalla. 

Lue myös: Artisti Bee ylitti odotuksensa ja kilpailee nyt samasta palkinnosta Suomen suosituimpien artistien kanssa

Lue myös: Behm kahmi peräti kuusi Emma-ehdokkuutta - "Vielä olisi voinut tulla toi vuoden sketsihahmo"

Lue myös: Alma vinkkaa julkaisevansa pian jotain historiallista - "Ei ole musaa eikä keikka – jotain ihan uutta"

Kilpailut

Uusimmat