Kuva: MTV

Erika Vikman kertoo tv:ssä paniikkikohtauksistaan: "Tuntui, että veri katoaa päästä"

07.02.2024 16:15 - Sanni Seppä

Vikman kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa myös miksi jätti alkoholinkäytön.

Artikkeli sisältää juonipaljastuksia.

Suosikkiohjelma Yökylässä Maria Veitola alkaa uusin jaksoin torstaina 8. helmikuuta. Ensimmäisessä jaksossa Maria Veitola vierailee artisti Erika Vikmanin luona.

Vikman avautuu jaksossa masennuksestaan, jonka kanssa hän on paininut jo nuoresta asti. Parikymppisenä mukaan astuivat myös paniikkikohtaukset. Elämä oli tuolloin stressaavaa ja kiireistä, niin kotona kuin töissäkin.

- Ajoin autolla ja yhtäkkiä alkoi pyörryttämään. Tuntui, että veri katoaa päästä. Ajoin huoltoaseman pihaan mietin, että ei hitto mikä mulla on, mikä mun päässä on, onko mulla aivoinfarkti? Menin lääkäriin ja hän totesi, että tämä taitaa olla paniikkia. Sitten se on vähemmän ja enemmän ollut mun elämässä, Vikman kertoo ensimmäisestä paniikkikohtauksestaan.

Vikman on huomannut, että väsymys ja loppuun palamisen merkit saattavat altistaa kohtauksille. Hän on oppinut kuitenkin hallitsemaan oireitaan paniikin iskiessä päälle.

- Kun tiedostaa, että se on alkamassa, niin kertoo itselleen, että tämä on vain paniikkia, sä et kuole, mitään pahaa ei juuri nyt tapahdu. Siis selittää itselleen päässään, että ei mitään hätää, se menee ohi kohta.

Koronan jälkeen artisti pääsi keikkailemaan roimasti, mutta se vaati veronsa. Vikman oli jatkuvasti väsynyt ja kiertueiden välissä olevat tauot eivät riittäneet palautumiseen. Paniikit iskivät toisinaan päälle jopa keikkalavalla, joka oli ennen ollut Vikmanin turvapaikka. Niinpä hän päätti ottaa järeämmät aseet käyttöön ja lopetti alkoholinkäytön nähdäkseen auttaisiko se.

- Se oli tosi outoa, koska se on kuulunut mun sosiaalisiin tapahtumiin niin vahvasti. Se on ollut myös yksi keino, että jaksaa asioita. Jaksaa vaikka tavata ihmisiä ja mennä tapahtumiin. Nyt olen ollut aikalailla yli vuoden niin, etten ole tarvinnut sitä [alkoholia] ja musta tuntuu, että mulla on paljon tasaisempaa, paniikit on ihan minimissä. Se on tehnyt tosi hyvää aivoille, että on tavallaan puhdistanut itsensä.

- Eikä tämä ole mitenkään ehdotonta, mutta nyt on ollut hyvä olla, Vikman sanoo.

Vikmanin tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Syntisten pöytä ja Cicciolina. (kuva: MTV)

Uudella kaudella ovensa Veitolalle avaavat myös Jukka Haapalainen ja Sirpa Suutari-Jääskö, Anna ja Arppa Airola, Dome Karukoski, Sara Sieppi ja Pyry Soiri, Outi Mäenpää ja Juha Ruusuvuori, Joel Pohjanpalo, Mira Luoti, Sami Sykkö ja Mika ja Kirsi Aaltola.

Yökylässä Maria Veitola alkaa MTV3:lla klo 21.00 ja MTV Katsomossa 8. helmikuuta.

Lue myös: Pilvi Hämäläinen avautuu tv:ssä olleensa sovinisti: "Olin sitä mieltä, etten ole kuin muut naiset"

Lue myös: Katja Ståhl kertoo tv:ssä rehellisesti vaikeista vuosistaan: "Olin ihan pihalla"

Lue myös: Andy McCoy haukkuu Maria Veitolan pystyyn tv:ssä - "Pidä vain turpasi kiinni"

Kilpailut

Uusimmat