Kuva: AOP/Timo Korhonen

Odotettu hahmo palaa Salattuihin elämiin: "Olin nähnyt edellisyönä unta, että olen täällä takaisin"

19.06.2024 10:15 - Jasmin Mikkilä

Näyttelijä kertoo sarjaan palaamisen tuntuvan kotiinpaluulta.

Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Mikko Parikka, roolihahmoltaan Jiri Viitamäki palaa sarjaan takaisin yli neljän vuoden tauon jälkeen. Parikka on näytellyt sarjassa vuodesta 2009 alkaen aina vuoteen 2020 saakka. Näyttelijä kertoo palaavansa sarjaan hyvillä fiiliksillä, ja se tuntuu hänen mukaansa kotiinpaluulta. 

- Tämä on kuin kotiinpaluu. On ollut sairaan mahtavaa, ja tämä sattui minulle niin hyvään aikaan elämässä. Kun täältä soitettiin ja pyydettiin palaamaan, niin siihen oli kyllä helppo tarttua, Parikka kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Näyttelijä kertoo saaneensa vuosien aikana muutamia yhteydenottoja, joissa häntä pyydettiin palaamaan takaisin sarjaan. Kuitenkin hän koki, ettei hänellä ole ollut silloin oikea hetki palata takaisin. Hän kuitenkin tiedosti, että kun kieltäytyy, voi tällöin olla viimeinen kerta, kun häntä kysytään takaisin sarjaan.

Viimeisin yhteydenotto tapahtui hyvään aikaan, ja Parikka kertookin nähneensä sarjaan paluusta unta edellisyönä.

- Kun vuosi sitten kysyttiin tulenko takaisin, olin juuri nähnyt edellisenä yönä unta, että olen täällä takaisin. Sanoin vaimolleni Saralle, että voisin ensi keväänä soittaa ja vähän raapia ovea, että miltä näyttäisi. Tästä seuraavana päivänä minulle soitettiin, ja se sopi tosi hyvin minulle. Kun lopettaa, tämä työpaikka ei enää ole omissa käsissä, ja tiedostin sen, ettei enää koskaan tule välttämättä uutta mahdollisuutta.

Sarjasta poissa ollessaan Parikka on muun muassa viettänyt aikaa kotona vauvan kanssa, juontanut Finnkino & Friends -ohjelmaa sekä kaksi kautta Bachelor Suomea. Eniten näyttelijä on kaivannut sarjasta hyvää työyhteisöä.

- Olen kaivannut eniten työyhteisöä ja ihmisiä. Tämä on niin siisti paikka, ja tietysti kaipasin myös näyttelijän töitäni. Tajusin sen, kun lopetin, että vitsi on muuten kiva duuni. 

"Salkkarit on kaikilla mittareilla Suomen merkittävin tv-sarja"

Parikka kertoo elämänsä muuttuneen ihan täysin aloitettuaan näyttelemisen sarjassa vuonna 2009. Hän kertoo tavanneensa nykyisen vaimonsa, Sara Parikan töissä, ja pari meni naimisiin 2014. Nykyään heillä on kolme lasta. Myös Sara on näytellyt Salatuissa elämissä, ja hänen roolihahmonsa, Peppi Puolakka poistui sarjasta viimeisen kerran 2019. Parikka kertoo olevansa äärimmäinen kiitollinen kaikesta, mitä työ sarjassa on hänelle antanut.

- Tämä muutti kaiken. Olen tavannut vaimoni täällä, se on aika merkittävä. Silloin, kun lähdin pois neljä vuotta sitten, niin oli pieni hetki työryhmän kanssa, jossa kerroin, että sarja on antanut mulle ihan kaiken. Olen äärimmäisen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut tästä. 

Parikka kokee sarjan suosion piilevän hahmojen mielenkiintoisissa tarinoissa, ja hän kuvaileekin sarjaa "venytettynä todellisuutena". Näyttelijä kertoo sarjan olevan myös täysin oma genrensä. 

- Mielestäni ei voida puhua Salkkareista, että tämä on saippuasarja, vaan Salkkarit on ihan oma genrensä. On saippuamaisia elementtejä, mutta myös vahvasti draamaa. Salkkarit on niin merkittävä sarja Suomessa, että sen on pakko olla se, miten käsikirjoitusosasto kirjoittaa tarinoita, koska ihmisethän tässä on vaihtunut, Eskoa lukuunottamatta, Parikka kertoo naurahtaen. 

Parikka kertoo myös olleensa itse sarjan fani lapsena sekä nuorena, joten hän kokee tietävänsä sarjan merkityksen. Parikka kuvailee myös sarjaa Suomen merkittävimmäksi tv-sarjaksi.

- Mielestäni salkkarit on kaikilla mittareilla Suomen merkittävin tv-sarja. Voi olla joillekin vähän erikoinen lausahdus, mutta minä olen vakaasti sitä mieltä. Miettii, kuinka paljon se on työllistänyt jengiä alalla ja kuinka kauan tätä on tehty. Sitten on myös yhteiskunnalliset vaikutukset, esimerkiksi Kallen homoseksuaalisuus 90-luvulla oli ihan jotain uutta. 

Lue myös: Sami Uotila uskoo, ettei hänelle välttämättä tarjottaisi enää elokuvarooleja: "Hyväksyin sen"

Lue myös: Tommi Taurula kertoo ikävästä kohtauksestaan Salatuissa elämissä: "Näin siitä painajaisia"

Lue myös: Miten katsojat reagoivat Mariannan paluuseen Salattuihin elämiin? Näyttelijä Oona Kare vastaa

Voice.fi, Radio Nova ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat