Kuinka paljon ihmissuhteesi kuormittavat sinua? The Telegraph uutisoi kiinnostavasta tutkimuksesta, jonka mukaan asialla on vaikutusta vaihdevuosiisi.
Vaihdevuosien alkamisiän salaisuus voi piillä ruokavaliossa, väitetään tuoreessa tutkimuksessa.
Biologista kelloaan ei voi kääntää taaksepäin, mutta omaan hedelmällisyyteen ja sen maksimoimiseen on mahdollista vaikuttaa.
Tuoreen tutkimuksen mukaan ensimmäisten ja viimeisten kuukautisten ajankohdasta voidaan päätellä elinikään sekä terveyteen liittyviä asioita.
Ikääntyminen tuo useita muutoksia myös alapään ulkonäköön.
Paula Heinosen luotsaama terveysohjelma./Kalsium ja siihen vaikuttavat tekijät. Kalsiumlisistä. B-vitamiinin ja magnesiumin vaikutus stressissä. Paras magnesium imeytyvyyden kannalta? B-vitamiinin ja magnesiumin vaikutukset kehossa. Milloin vitamiinit tulisi ottaa? Mitä kalkin puutteen taustalla on? Imeytymisongelmat: hapoton vatsa, bakteerien liikakasvua. Happosalpaajat ja pitkäaikainen käyttö-> kivennäisaineet eivät pääse imeytymään. Mikä muu vaikuttaa kalkin imeytymiseen? Hormonaalisesta tasapainosta. Estrogeeni vähenee vaihdevuosissa ja luun hajoaminen kiihtyy. Pelkästä kalsiumlisästä voi olla vain haittaa, lisää mm sydäninfarktin riskejä. (kalkkikertymiä verisuoniin). Magnesiumin puute lisää osteoporoosin riskejä.
Jopa 70 prosenttia naisista kokee jonkinlaisia oireita vaihdevuosiensa aikana. Fyysisten oireinen lisäksi naiset voivat tuntea myös psyykkisiä oireita, kuten ärtyisyyttä, alakuloa ja seksuaalista haluttomuutta.
Vaihdevuodet ovat aina kiehtoneet tutkijoita. Tuore tutkimus väittää, että menopaussi on osa tahatonta luonnonvalintaa.
Monia elimistöä vaivaavia ongelmia ei heti ensi alkuun mieltäisi luonnollisiksi ikääntymisen merkeiksi. 
Jos kärsit unettomista öistä, kuumista aalloista ja mielialan vaihteluista, saattaa apu löytyä joogasta.