Kuva: AOP

Seela Sella, 80, ohjeistaa naisia: Miehelle kannattaa antaa seksiä, vaikka ei haluttaisi!

30.12.2016 17:30 - Senni Loikala

Suomalaisten rakastamalle näyttelijälle Seela Sellalle 80-vuotissyntymäpäivä on vain päivä toisten joukossa.

Jos minä en ole itseäni varten,

ketä varten sitten olen?

Jos minä olen vain itseäni varten,

mikä minä olen?

Jos ei nyt, niin milloin?

Nämä sanat ovat erityisen rakkaita suomalaiselle näyttelijäkonkarille Seela Sellalle, joka täytti tänään 30. joulukuuta 80 vuotta.

Teksti on peräisin juutalaisten pyhästä kirjasta, Talmudista, ja Sella pitää sitä hyvänä elämänohjeena. Näyttelijä kääntyi itse juutalaisuuteen avioiduttuaan suomenjuutalaisen operettilaulajan Elis Sellan kanssa 60-luvulla. Aviopari sai kaksi yhteistä lasta, Arielin ja Ilanan. Nyt Elisin kuolemasta on jo 14 vuotta.

Sella kertoo Iskelmän Iltapäivää emännöivälle Satu Kotoselle, että hänen syntymäpäiväänsä juhlitaan ystävien kesken.

- Joidenkin mielestä on merkittävää, kun ihminen saavuttaa 80 vuoden iän. Minulle tämä on tavallinen työpäivä ja sen jälkeen vähän juhlitaan kavereiden kanssa, Sella kertoo.

(kuva: AOP)

Suomalaiset oppivat tuntemaan Sellan erityisesti teatterilavoilta. Noin 58 vuotta kestäneen uransa aikana Sella on esiintynyt esimerkiksi Suomen Kansallisteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa ja Turun ja Hämeenlinnan kaupunginteattereissa.

Sella on näytellyt myös lukuisia rooleja televisiosarjoissa, ja hänet on palkittu parhaan naissivuosan Jussilla Kalteva torni -elokuvasta. Lisäksi Sella on palkittu Jussi-patsain kahdesti aiemminkin.

"Kompensoin muilla tavoin sitä, etten ole kaunis"

Ikäkriisiä Sellalla ei koskaan ole ollut, näyttelijä vakuuttaa. Sen sijaan hänen ainoa ”ulkonäkökriisinsä” tapahtui 50-luvulla, kun hän opiskeli Suomen teatterikoulussa, eli nykyisessä Teatterikorkeakoulussa. Sella on aiemminkin kertonut julkisuudessa nenäleikkauksestaan.

- Minulla oli se suuri nenä, joka leikattiin teatterikoulun ensimmäisen vuoden jälkeen. Se ei häirinnyt minua itseäni, mutta kuulin myöhemmin, että se olisi haitannut uraani. Nenästä otettiin puolet pois. Kompensoin muilla tavoin sitä, etten ole kaunis, Sella kertoo.

Sitä paitsi Sella arvostaa ihmisissä juuri pieniä epätäydellisyyksiä. Eikä kauniilla ihmisillä ole sen helpompaa, näyttelijä painottaa.

- Kauniiden ihmisten pitää murtaa muuri, että heissä on muutakin kuin ulkonäkö; että he ovat persoonallisia ja lahjakkaita. Ihmiset jäävät helposti tuijottamaan heidän kauneuttaan.

(kuva: AOP)

Olipa ihmisellä sitten ikä- tai ulkonäkökriisi, löytyy Sellalta neuvo sen selättämiseen:

- Huumorilla tavoittaa paljon ihmisiä ja sillä menee oman kriisinsä ohi. Lisäksi henkinen charmi, joka jokaisessa ihmisessä on, tulee tuoda esiin ja se vetoaa ihmisiin, sanoo Sella.

Seksielämä avioliitossa

Avioliitto Elisin kanssa ei ollut helppo. Sella julkaisi vuonna 2012 elämänkertansa, jossa hän kertoi suhteen sisältäneen syrjähyppyjä puolin ja toisin.

30-luvulla syntynyt Sella kertoo, että hänen omaan naiseuteensa kasvaminen tapahtui hitaasti; eihän tuon ajan maailmassa seksuaalisuutta sopinut korostaa.

- Täytyy taas kiittää ihmeellistä miestäni, joka kasvatti luottamustani siihen, että uskalsin vapautua. Se oli monen vuoden prosessi, Sella tuumaa.

Näyttelijä neuvoo aviopareja hyvään seksielämään: Seksiä tulee harrastaa, vaikka ei aina huvittaisi.

- Naisten pitäisi ymmärtää, että mies tarvitsee seksiä enemmän. Aina, jos nainen on väsynyt tai häntä ei juuri nyt haluta, niin älkää nyt vikiskö… kyllä se siitä hoituu, Sella väittää.

- Ymmärrän, että avioliitossa ollaan väsyneitä, käydään töissä ja eletään pienten lasten kanssa. Naiset haluavat täydellistä vapautumista siihen hetkeen, mutta jos sitä ei tule, täytyisi antaa miehelle mahdollisuus tyydyttää itsensä oman naisensa kanssa.

Sella kertoo uskovansa kestävään parisuhteeseen, vaikka yhteisellä matkalla käytäisiin välillä syvissä vesissä.

- Jos parisuhteessa on löydetty toinen toisensa, kyllä se kestää kaikki rähinät, se kestää kaiken.

Kuuntele Iskelmän Iltapäivää arkisin kello 14-18. Seuraa Satu Kotosta ja Iskelmän Iltapäivää Facebookissa

Lue myös: Risto Kaskilahti vetäytyi julkisuudesta: "Väsyin siihen, että ihmiset tuijottivat"

Lue myös: Sympaattinen Eero Ritala: "Ei pitäisi olla aihetta, jota ei voisi näyttelemisen keinoin käsitellä"

Lue myös: Pysäyttävä versio Finlandia-hymnistä - kuuntele Club For Fiven tulkinta

Kilpailut

Uusimmat