Kuva: Mikko Räsänen

Pate Mustajärvi uskoo yliluonnolliseen - "Totta kai täällä on muitakin kuin me"

16.03.2018 18:15 - Iiro Myllymäki

Muusikko tuntee silloin tällöin kuolleen bänditoverinsa hengen keikoillaan.

Suosikkimuusikko Pate Mustajärvi, 61, kertoo Iskelmän Sadun sunnuntaivieras -ohjelmassa mietteistään henkimaailman asioista. Mustajärvi kertoo, että Popedan alkuperäisen kitaristin Arwo Mikkosen henki on läsnä etenkin miehen soolokeikoilla. Erityisesti tämä tuntuu, kun Mustajärvi esittää Jukeboksin luona -kappaletta, joka on omistettu sydänkohtaukseen vuonna 1986 kuolleelle Mikkoselle.

- Välillä kun kävelen lavan ohi, siinä haiskahtaa Menthol Marlboron tuoksu. Mietin että jumalauta, onko Mikkonen täällä. Välillä on karvat pystyssä, mutta se on toisaalta aika hienoa, Mustajärvi kertoo Satu Kotosen haastattelussa.

Kun mieheltä kysyy, uskooko hän keskuudessamme olevan muutakin kuin se mitä näemme silmillämme, hän vastaa nopeasti.

- Totta kai täällä on muitakin. Kyllä henkimaailma on läsnä. Osa uskoo ja osa ei. Ne jotka eivät usko, niin voi voi, se on surullista, koska nämä tarinat ovat hienoja, Mustajärvi sanoo.

Mustajärveen onkin tehnyt suuren vaikutuksen suomalaisten tarinat henkimaailman asioista. Hänellä itsellään ei ole yhtä tiettyä voimakasta kokemusta kohtaamisesta henkimaailman kanssa.

- Kyllä outoja asioita tapahtuu. Äitini sanoi, että eihän ihminen pelkää mitään muuta kuin omia ajatuksiaan. Jos päätät pelätä, niin sitten sä saatana pelkäät, ja se on kurjaa, Mustajärvi toteaa.

Lue myös: Pate Mustajärvi ensikohtaamisestaan suomirock-legendan kanssa - "Mietittiin että v*ttuileeko se"

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat