Kuva: Fotolia

Irtoilevatko haivenet? Katso yllättävät syyt hiustenlähtöön

03.09.2016 12:15 - Karoliina Kotala

Hiusten sanotaan olevan naisen kruunu. Mutta mitä, jos hiuksia tuntuu lähtevän päästä huolestuttavalla vauhdilla?

Monet naiset kärsivät hiustenlähdöstä, ja vaiva onkin yleisempi, entä moni uskoisi. Hiustenlähdölle on olemassa monia syitä, joista osa yllättää.

1. Hiusten liika hoito

Hiuksiaan todella voi hoitaa liikaakin ja lukuisien hoitavien ja suojaavien tuotteiden käyttö voikin olla syy hiustenlähtöön. Tuotteet yhdistteynä ahkeraan hiusten kuivaamiseen ja suoristamiseen voi tehdä hiuksista heikot ja aiheuttaa hiustenlähtöä. Jos tilanne kuulostaa tutulta, vaihda hiustenhoitotuotteesi hellempiin ja sulfaatti-vapaisiin ja karsi tuotteiden käyttö muutoinkin minimiin.

2. Stressi

Toisinaan hiustenlähtö voi seurata dramaattista käännettä elämässä, kuten suurta leikkausta, raskautta tai kovaa stressiä. Normaalisti hius kasvaa kolmessa vaiheessa; kasvu, lepo ja irtoaminen, mutta esimerkiksi stressin seurauksena ensimmäiset kaksi vaihetta nopeutuva ja hiukset putoavat nopeammin. Onneksi vaiva on väliaikainen, kunhan elämäntilanne jälleen rauhoittuu.

3. Ruokavalio

Aivan kuten kehosi, myös hiuksesi tarvitsevat hyviä ravintoaineita voidakseen hyvin. Jos ravinnostasi puuttuu esimerkiksi proteiinia, magnesiumia ja rautaa, näkyy se heti hiusten kunnossa ja voi aiheuttaa niiden putoamista. Suosi kreikkalaista jogurttia, kanaa ja pähkinöitä.

4. Liian kova vesi

Vesijohtovesi voi myös olla liian kovaa hiuksille, toisin sanoen se on liian mineraalipitoista. Tällöin vesi kuivattaa ja haurastuttaa hiuksia. Käytä kerran viikossa syväpuhdistavaa shampoota, jotta saat puhdistettua hiuksesi huolellisesti.

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat