Kuva: Fotolia

Maapähkinävoilla kolme yllättävää hyötyä - apuna kodin yleisissä pulmissa

15.06.2016 19:15 - Emmi Moilanen

Maapähkinävoista voi saada avun pinttyneimpäänkin purukumitahraan.

Maapähkinävoi kuulostaa herkulliselta idealta leivän päällä, mutta tahmaisesta herkusta on moneksi. Uutisoimme aikaisemmin tänä vuonna maapähkinävoin olevan avuksi säärikarvoja poistaessa. The Sunin artikkelin mukaan kyseisestä ruoka-aineesta saa yllättävän avun myös kodin yleisiin pulmiin. Kokeile hämmästyttävältä kuulostavia keinoja omalla vastuulla.

Poistaa purukumin jämät

Artikkelissa vinkataan, että olipa kyseessä sitten t-paita, matto tai lakanat, maapähkinävoista voi saada yllättävän avun pinttyneen purukumin tehokkaaseen poistamiseen.

Levitä ohut kerros maapähkinävoita purukumitahran päälle ja anna vaikuttaa 5-10 minuuttia. Tämän jälkeen voit pyyhkiä voin ja purukumin pois märällä liinalla.

Sama kikka toimii myös tahmaisiin jälkiin, joita tuotteiden hintalaput joskus jättävät jälkeensä. Pyyhkäise liimajälkeä maapähkinävoilla ja tahran pitäisi olla poissa.

Apu keittiön epämiellyttäviin hajuihin

Haluaisitko jo eroon edellisen illan kokkailujen tuoksuista – tai pahimmassa tapauksessa kärystä?

Olipa kyseessä curryn, kalan tai kananmunien leijailevat tuoksut, tippa maapähkinävoita paistinpannulla saattaa olla avuksi; kahdesta neljään minuuttia pitäisi olla riittävä aika haihduttamaan epämieluisat hajut.

Keino voi olla toimiva erityisesti pakkasilla, jolloin et halua tuulettaa pitkiä aikoja kerrallaan ja päästää kylmää ilmaa sisään.

Saa nahkaiset asusteet kiiltämään

Artikkelin mukaan maapähkinävoista saa myös nopean avun esimerkiksi nahkaisten kenkien kiillottamiseen.

Hieroessasi maapähkinävoita nahkatuotteelle, voin pitäisi jopa häivyttää kulutuksessa nahan pintaan syntyneitä pieniä naarmuja - niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.

Lähde: The Sun

Lue myös: Kokeile omalla riskillä: suklaa-maapähkinä-kakku valmistuu mikrossa nopeasti

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat