Kuva: Fotolia / Instagram

Instagram sensuroi synnytyskuvan - otoksessa näkyi vauvan pää ja kätilön käsi

23.06.2016 15:00 - Senni Loikala

Synnytyksestä otettu realistinen valokuva oli liikaa Instagramissa. Mitä mieltä sinä olet sensuurista?

Kun australialainen valokuvaaja Jes Jackson latasi Instagram-tililleen ottamansa kuvan synnytyksestä, joutui hän pettymään. Kuvapalvelu poisti kuvan ja perusteli päätöstään sillä, että otos olisi tyyliltään sääntöjen vastainen.

Mustavalkoisessa kuvassa nähdään, kuinka vauva syntyy. Otos on rajattu silmiään kiinni pitävän pienokaisen päähän. Kuvassa nähdään myös kätilön käsi, joka auttaa vauvaa maailmaan. Pienokaisen iholla on nestettä äidin kehosta, onhan pienokainen vasta syntymässä eikä sitä ole vielä pesty ensimmäistä kertaa.

- Olin vihainen ja järkyttynyt. En voinut uskoa, että vuonna 2016 vauvan kasvot joutuisivat sensuurin kohteeksi, Jackson kertoo MamaMia-sivustolle.

"En rikkonut sääntöjä"

Jackson perehtyi Instagramin sääntöihin. Hän ei ole mielestään rikkonut niitä.

- Ottamassani kuvassa ei nähty yhdyntää, ei genitaaleja, ei pyllyä, ei nännejä. Se oli kunnioittava, eikä se sisältänyt väkivaltaa. Se kuvasi merkityksellistä ja todellista tapahtumaa, eikä kyseessä ollut roskaposti, ja lisäksi olin noudattanut lakia.

Synnytyksiin ja pikkulapsiin erikoistunut valokuvaaja latasi kuvan uudestaan Instagramiin, mutta se poistettiin taas. Jackson jatkoi kuvan lataamista, ja viimein otos näkyy ainakin toistaiseksi hänen Instagram-tilillään.

Onko kyseessä sinusta valokuva, jolla on oikeus näkyä kuvapalvelussa?

Lähde: MamaMia

Lue myös: Tuore isoäiti lähetti vauvauutiset väärään numeroon - sai vipinää vastaanottajan kinttuihin

Lue myös: Nainen synnytti 6,8 kiloa painavan vauvan - kuvat leviävät netissä

Lue myös: Uudenlainen trendi yleistyy: Napanuora ja istukka jätetään kiinni vauvaan

Kilpailut

Uusimmat