Miten ohikulkijat suhtautuvat yksinäiseen lapseen? Salavideo jättää sanattomaksi

28.06.2016 11:45 - Rea Tallgren

Unicefin tekemän ihmiskokeen lopputulos saa hyvin surulliseksi.

Unicef halusi testata, miten ihmiset suhtautuvat yksinäiseen lapseen, jonka ympärillä ei vilkaassa kaupungin keskustassa näy yhtään tuttua aikuista. 

Ensin suloinen pikkutyttö puettiin oikein siististi ja hänet jätettiin seisomaan yksin keskelle väenpaljoutta. Unicefin tiimi oli koko ajan paikalla kuvaamassa, mutta salaa. 

Kauniisti puettu tyttö sai välittömästi apua monilta ihmisiltä, jotka kysyivät, oliko joku hätänä ja oliko hän eksynyt. Ihmiskoe näytti todistavan, että lapsesta pidettäisiin hyvää huolta, oli hän sitten tuntematon tai ei.

Koe sai kuitenkin surullisen käänteen. Seuraavaksi lapsi nimittäin puettiin rääsyihin ja hänen naamansa liattiin. Enää ihmiset eivät kiinnittäneet häneen mitään huomiota.

Osa piti kiinni laukuistaan tytön tullessa lähemmäksi. Yksi keski-ikäinen mies myös huusi hänelle niin, että lapsi purskahti itkuun ja koe piti keskeyttää. 

Video muistuttaa tärkeällä tavalla siitä, että kaikkiin ihmisiin pitäisi suhtautua samalla tavalla. Lisäksi se muistuttaa, että kodittomuus on yhä arkipäivää monille. 

Katso video alta tai tästä

Kilpailut

Uusimmat